Izvor: informer.rs
08.03.2023 u 09:09
0

ZVEZDINA SLAMKA SPASA ZA TOP 8! Crveno-beli hvataju poslednji voz u Evroligi!

Košarkaši Crvene zvezde, regionalnog i srpskog šampiona, večeras u "Pioniru" dočekuju aktuelnog prvaka Evrope u 27. kolu najjačeg košarkaškog takmičenja

Crveno-belima utakmica u Beogradu je maltene „biti ili ne biti“. Ekipa Duška Ivanovića ima 11 pobeda i 15 poraza i praktično više nema prava na kiks ako želi u četvrtfinale Evrolige. Crvenoj zvezdi naruku ne ide ni forma, pošto su doživeli tri uzastopna poraza, i to dva u Evroligi od Albe i Bajerna i prošlog vikenda od Cibone u ABA ligi.

Do kraja ligaškog dela elitnog evropskog takmičenja ostalo je još osam kola, a prvi rival na redu je turski Efes, koji je u usponu forme. Zvezdin univerzalac Stefan Lazarević za naš list kaže da će crveno-beli učiniti sve da se vrate na pobednički put.

– Definitivno nije dobar momenat pred utakmicu s Efesom. Doživeli smo dva poraza u Evroligi i od Cibone u ABA ligi. Međutim, mi smo tokom sezone pokazali da možemo da se nosimo sa svim rivalima, tako da se nadam reakciji protiv Efesa. Potrebno je da u današnji duel uđemo sa mnogo energije i da uz podršku navijača svako od nas izvuče sve što može. Svesni smo snage rivala, a mi moramo da pronađemo način da prikažemo naše najbolje izdanje – poručuje Lazarević.

Sa druge strane, Efes u Beograd stiže sa tri pobede u prethodne četiri evroligaške utakmice, ali najverovatnije bez prve zvezde, Vasilija Micića. Srpski bek povredio je pre nekoliko nedelja koleno, a prema poslednjim informacijama njegovo stanje je sve bolje. I bez Micića, turski gigant ima fantastičan tim. Predvodi ga Šejn Larkin i Vil Klajburn, koji će bez ikakve sumnje i večeras predstavljati glavnu pretnju za Beograđane.

Košarkaši Armanija pobedili Valensiju, Baskonija iznenadila Real u Madridu

Još jedno finale

Glavni organizator igre crveno-belih i prva zvezda tima Fakundo Kampaco kaže da će svaki naredni meč u Evroligi biti kao finale.

– Moramo da budemo pozitivni, da promenimo stav i da verujemo da možemo da pobedimo ove utakmice. Imamo sjajan tim, moramo da stvorimo zajedništvo i timski duh. Igraćemo te utakmice kao da su finale, to je jedini način kako možemo da igramo te utakmice – poručuje Argentinac.

Nakon Efesa Zvezda već u petak igra s Panatinaikosom u Atini, u još jednoj utakmici u kojoj mora da odnese pobedu (20.00, Sport klub 1).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter