Izvor: B92
01.04.2024 u 07:36
0

MAESTRALNO! 21TROJKA! Tripl-dabl Jokića, Denver RAZBIO Klivlend

Košarkaši Denvera pobedili su Klivlend 130:101 u novom meču NBA lige. Iako je bilo najavljeno da je Nikola Jokić pod znakom pitanja za susret zbog problemima sa levim kukom i desnim ručnim zglobom, srpski centar je na kraju bio starter i duel je završio sa novim tripl-dabl učinkom.

Jokić je odigrao maestralan meč  iza 35 minuta imao je 26 poena (11/18 iz igre, 1/2 za tri, 3/5 sa penala), 18 skokova i 16 asistencija, što je bio njegov 128. tripl-dabl u NBA karijeri. Do njega je došao pre kraja treće deonice, a Jokić je sa ovim brojkama postao prvi igrač, koji je imao takav učinak još od Oskara Robertsona 1965. godine.

Nikoli je ovo bila i treće utakmice ove godine u kojoj je imao više od 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija. Ekipa Majka Melouna ovim trijumf prekinula je seriju od dva poraza i sa sada je na učinku 52-23. Ovim trijumfom izborili su i mesto u plej-ofu Zapadne konferencije.

Pored Jokića, odlično izdanje imao je Kentavijus Kaldvel-Poup sa 22 poena (6/9 za tri), odlični su bili Redži Džekson (5/5 za tri) i Majkl Porter Džunior (tri trojke iz pet pokušaja) sa po 19 koševa. Kod Klivlenda istakao se Evan Mobli sa 23 poena i četiri skoka, a Džeret Alen je postigao 19 uz četiri uhvaćene lopte.

Denver Nagetsi su imali odlično šutersko veče, a Klivlend Kavalirsi su na svojoj koži osetili troijkašku raposdiju akteulnog šampiona, koji je u ovom susretu ubacio 21. trojku iz 33 pokušaja. I upravo je šut za tri poena prelomio ovaj meč početkom treće deonice, kada su domaći košarkaši u Bol areni stisli gas i serijom 13:2 odlepili se na velikih i ispostaviće se nedostižnih 20 poena razlike.

Sofascore

Gostujući tim soldino se držao u prvom poluvremenu, iako je gubio devet razlike posle 24 minuta igre, i dalje je bio u igri, ali su izabranici Majka Melouna posle smušenog starta prešli u šampionski mod u drugom poluvremenu.

Nikola Jokić radio je sve na terenu, celu prvu deonicu proveo je na parketu, vukao je tim, jedan skok falio mu je za dabl-dabl na poluvremenu, ali pravu magiju pokazao je u nastavku.

Razigravao je ekipu, poentirao, hvatao skokove, a sve to ispratili su njegovi saigrači i pitanje pobednika bilo je rešeno već posle treće deonice, u kojoj su rivalu dozvolili samo 13 poena.

Denver je u poslednjem periodu samo rutinski priveo meč u svoju korist, Kavalirsi nisu mogli da se oporave od furioznog naleta s početka drugog poluvremena, nije bilo rešenja za ubitačnu spoljnu liniju domaćina i Nagetsi su zabeležili rutinsku pobedu.

Klivlend je upisao 30. poraz u sezoni i uz 45 pobeda drži treće mesto na Istoku, a Denver je takođe treći u Zapadnoj konferenciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter