Izvor: Tanjug
02.06.2022 u 20:36
0

FIDE GA SUSPENDOVALA, PUTIN MU DAO ORDEN Šahovski velemajstor Sergej Karjakin odlikovan „Za zasluge prema otadžbini“

Predsednik Vladimir Putin dodelio je ruskom šahovskom velemajstoru Sergeju Karjakinu državnu nagradu nakon što ga je suspendovala Međunarodna šahovska federacija (FIDE) zbog javne podrške napadu Moskve na Ukrajinu, naveli su zvaničnici.

Putin je šahisti uručio orden „Za zasluge prema otadžbini“, odlikovanje koje se daje Rusima za postignuta izuzetna dostignuća u svojim oblastima, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako se navodi, Karjakin je strastveni pristalica Putina i žestoko je branio odluku Rusije da pošalje trupe u Ukrajinu na društvenim mrežama.

Dodaje su da su komentari ruskog velemajstora, poznatog i kao izazivača Magnusa Karlsena za titulu svetskog prvaka 2016. godine, naveli Međunarodnu šahovsku federaciju (FIDE) da ga suspenduje na šest meseci zbog kršenja etičkog kodeksa u martu.

SPORT NE TREBA DA BUDE UZ POLITIKU Predsednik Balkanske biciklističke unije Kuvalja: Sankcije ruskim i beloruskim sportistima apsurdne!

Sergej Karjakin, koji je rođen na Krimu i predstavljao je Ukrajinu do 2009. godine, nazvao je sramnom odluku o njegovoj suspenziji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter