Izvor: tanjug
29.07.2021 u 19:47
0

JOVANA IDE PO MEDALJU! Naša karatistkinja otputovala na Olimpijadu

Srpska karatistkinja Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov, večeras su letom preko Istanbula otputovale u Tokio na Olimpijske igre.

S obzirom na to da će karate debitovati na olimpijskoj sceni, Jovanino ime ostaće zapisano u istoriji, kao prva Srpkinja koja je u ovom sportu učestvovala na Olimpijskim igrama.

VAŽNO

PETKOVIĆ SAOPŠTIO: Dragici Gašić obezbeđeni lekovi i nova vrata

VUČIĆ IZ SKOPLJA: „Dijalog Beograda i Prištine je nemoguće nastaviti konstruktivno dok Kurti njega ne opstruira“ (VIDEO)

MINISTAR VULIN PORUČIO: Niko nije jači od države i zakona!

PUTIN POSLAO POMOĆ: Ruski avioni gase vatrenu stihiju u Turskoj! (FOTO)

Preković na Olimpijske igre putuje kao aktuelna prvakinja Evrope u kategoriji do 61 kg.

– Srećna sam što sam obezbedila kartu za Igre. Na čak 26 takmičenja smo učestvovali i skupljali bodove za Igre. Želela sam da iskoristim priliku i da se kvalifikujem na Olimpijski turnir u karateu.

Osećala sam veliki pritisak da se kvalifikujem, obzirom da ne znamo kada će karate opet biti deo Olimpijskih igara“, rekla je Preković na konferenciji za medije pred put u Tokio.

Jovana je iskoristila priliku i obratila se sportstima Srbije koji su do sada osvojili medalje u Tokiju.

– Čestitam svima koji su do danas osvojili medalje za Srbiju, i dodatno su me motivisali. Nadam se da ćemo osvojiti još medalja – rekla je ona.

Trener Roksanda Atanasov ističe da jedva čekaju nastup u Tokiju.

– Karate zaista zaslužuje da bude na Olimpijskim igrama. Mi predstavljamo srpski karate i velike šampione koji su bili tu pre nas i sa nestrpljenjem iščekujemo nastup u Tokiju – izjavila je Atanasov.

Preković će takmičenje u Tokiju započeti 6. avgusta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter