Izvor: kurir
24.10.2021 u 19:41
0

OD DANAS PA SVE DO 6.NOVEMBRA BEOGRAD JE CENTAR SVETA(FOTO)

Od danas pa sve do 6. novembra, Srbija i Beograd će biti centar bokserskog sveta!

PROČITAJTE JOŠ: Bokseri tzv. Kosova treći put vraćeni s prelaza, Priština preti otkazivanjem SP u boksu

19:15. – Počinje ceremonija svečanog otvaranja 21. AIBA Svetskog prvenstva u boksu

18:50 – Medijima se u Areni obratio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

– Večerašnje SP je velika čast za Beograd. Trudimo se da svake godine organizujemo veliko takmičenje. Ponosni smo jer je Beograd jedini grad koji je dva puta domaćin SP u boksu. Nadam se da će ovo biti uspešno prvenstvo za naše sportiste. Ovo nije samo važno za razvoj sporta, pogledajte šta se desilo sa bokaom otkad je Nenad Borovčanin preuzeo BSS. Mnoga deca će posle ovoga želeti da se bavi sportom, imaćemo preko 600 takmičara iz 100 zemalja, tako da je ovo važno i za Beograd. Tu smo da pratimo takmičenje, nadam se da će naši takmičari imati sreće.

Spektakularna ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva počinje u 19 časova, a uz obraćanje ličnosti iz sveta boksa okupljenima u Štark Areni, organizovan je i muzički šou koji će upotpuniti svetski popularna pevačica Ina, grupa Van Gog, kao i Dejan Petrović i njegov bend i drugi.

Prisutni će, između ostalih, biti i popularni glumac Miloš Biković, kao i legenda ovog sporta, Roj Džons Junior.

Svetsko prvenstvo u boksu trajaće od 24. oktobra do 6. novembra, a prvi put u istoriji Svetska bokserska federacija (AIBA) odredila je nagradni fond.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA DOBILA OPOMENU: Takmičari iz lažne države Kosovo moraju da se tretiraju kao i ostali bokseri.

Osvajačima medalje pripašće ukupno 2.600.000 miliona dolara. Naravno, najviše novca vredi zlato – 100.000 dolara, za srebrnu medalju AIBA će isplatiti 50.000 dolara, dok bronza donosi 25.000 dolara.

Reprezentacija Srbije predvođena selektorom Milanom Piperskim ima svoje adute, a osim Vladana Babića iz superteške kategorije, možemo da se uzdamo i u ruske borce koji predstavljaju našu zemlju.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter