Izvor: Mozzartsport.com
03.04.2023 u 10:00
0

RK VOJVODINA – stvarno najbolja

„Imali smo samo tri beka, junački su to izneli, pogotovo bih pohvalio Branka Tomića. Ušao je s klupe, uneo veliku energiju“, rekao je trener Lala Boris Rojević

Voša ekspres protutnjala je i na Banjici. Nije tim Borisa Rojevića briljirao protiv Partizana, nije bilo ni približno dobro kao protiv Gorenja u revanšu četvrtfinala EHF kupa, 40 minuta je bio u zaostatku, ali u finišu Lale su dodale gas i pobedile crno-bele i izvesno osigurali prvo mesto pred plej-of. Bez povređenog Mohameda Aziza Aidija, sa skraćenom rotacijom na bekovskim pozicijama, ali i fizički istrošenim igračima posle meča u Velenju, Novosađani su na „suv kvalitet“ slavili i pokazali zašto su suvereni vladar srpskog rukometa i veliki favorit za 10. vezanu titulu.

Živan Pešić je tri puta pogodio mrežu crno-belih. Uvek pouzdan na crti i ovog puta je bio na visini zadatka.

Znali smo da će na Banjici da bude teška, jaka utakmica, puna borbe i tuče. Mislim da je iskustvo prevagnulo. Partizan je odlična ekipa, mlada, sa dobrom pojedincima. Imali smo promašene zicere, tri penala nismo iskoristili u prvom poluvremenu. To ne sme da nam se dešava. Najvažnije je da smo dobili. Idemo da završimo na prvom mestu pred plej-of“, rekao je Pešić za Mozzart Sport.

Očekivala se vatrenija podrška crno-belima, ali je to izostalo.

Mislili smo da će biti puna Banjica, sa navijačima Partizana u velikom broju. Nije bilo tako, lakše za nas, ali opet je dobro kada se igra u punoj dvorani. Velika prednost je što smo prvi, da kroz Novi Sad prolazi plej-of. Imamo Dubočicu u Leskovcu i Metaloplastiku u Šapcu, pa verujemo da ćemo i tu da završimo na pravi način„.

Alingsas je već u mislima. Za dve nedelje drugo putovanje ove godine na sever kontinenta.

Kad sam bio u Nekseu, imao sam priliku da igram protiv njih. Klasična skandinavska ekipa, lopta ide brzo, igra se jedan na jedan, sa mnogi kontri i polukontri, lakih golova. Sada ćemo imati navijače u revanšu što je naša prednost. Nije lako kada se igra bez publike, više liči na prijateljske mečeve. Siguran sam da će dvorana na Slanoj bari da bude puna“, istakao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Boris Rojević je ukazao na problem sa manjkom igrača na bekovskim pozicijama. Branko TomićBaris Puhovski i Milan Milić igrali su većim delom meča.

Ne bih rekao da smo bili nervozni, nego smo više umorni posle obaveza u Evropi. Pad koncentracije je bio u prvom poluvremenu. Nedostajao nam je Aziz, Gregor Ocvrik nije bio u utakmici, pa smo imali skraćenu rotaciju na spoljnim pozicijama. Samo tri beka, junački su to izneli, pogotovo bih pohvalio Branka Tomić. Ušao je s klupe, uneo veliku energiju. Mnogo smo menjali, potrošeni smo i nismo imali polukontru i lake golove. Da smo u prvom poluvremnu pogodili nekoliko zicera i neka od tri promašena sedmerca bilo bi to mnogo bolje“, rekao je Rojević.

U nastavku je Voša delovala kao onaj tim koji je mleo sve rivale ove godine.

Igrali smo pozicioni napad. Milić je u prvom poluvremenu bio daleko od gola. U nastavku je to bilo mnogo bolje. Očekivali smo ovakvu igru Partizana, možda sam mislio za neke igrače da će biti bolji. Ovo je sjajna stvar za moj tim da dobija ovako neizvesne utakmice. Bilo je ove sezone mnogo mečeva gde smo u nastavku preokrenuli rezultat. Sada možemo mirno da se pripremamo za polufinale EHF kupa sa Alingsasom“, zaključio je trofejni trener Vojvodine.

RUKOMETAŠICE POČELE PRIPREME! Srbija u NAJJAČEM sastavu napada TURSKU!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter