Izvor:
24.11.2023 u 13:59
0

Ozloglašeni Oskar Pistorijus izlazi na slobodu nakon ubistva devojke

Sramna odluka. Oskar Pistorijus, atletičar iz Južne Afrike koji je bio osuđen za ubistvo devojke Rive Stenkamp, izaći će iz zatvora deset godina nakon počinjenog zločina.

Popravni odbor za nadzor i uslovni otpust (CSPB) će odlučiti da li je zatvorenik prikladan za socijalnu reintegraciju“, rekao je potparol odbora Singabako Nksumalo. Faktori koji se uzimaju u obzir pre odluke o puštanju na uslovnu slobodu su priroda počinjenog zločina, šanse za ponovno činjenje krivičnog dela, ponašanje u zatvoru, fizičko i mentalno dobrostanje, kao i potencijalne pretnje s kojima se prekršilac može suočiti nakon izlaska.

NIJE ON SA OVOG SVETA! Čak je i Boris Beker šokiran onim što radi Novak Đoković

Paraolimpijski šampion je upucao Stinkamp na Dan zaljubljenih 2013. godine, nakon čega je osuđen na pet godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo, ali mu je Visoki apelacioni sud 2015. godine produžio kaznu na šest godina, što je predstavljalo manje od polovine predložene kazne tužilaštva, koje je tražilo minimum 15 godina.

Visoki sud je dve godine kasnije osuđeniku dodelio novu kaznu od 13 godina i pet meseci, navodeći da je šestogodišnja zatvorska kazna „šokanto blaga“. Pistorijusu je uslovna sloboda odbijena u martu, međutim, Ustavni sud je saopštio da je polovina kazne odslužena, nakon što je početak služenja kazne pomerena s 2017. na 2016. godinu. „Nisam ubeđena da je Pistorijus rehabilitovan, budući da to podrazumeva da osoba bude u potpunosti spremna da se suoči s istinom njenog zločina i posledicama“, izjavila je Džun Stinkamp, majka ubijene Rive. Njen zastupnik Robert Metjuz istakao je da je bitno uzeti u obzir uticaj koji je Pistorijusovo zlodelo imalo na porodicu Stinkamp.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter