Izvor: NOVOSTI
10.12.2023 u 20:51
0

PA KOLIKO JE TREBAO DA BUDE DOBAR: Američki novinar ne može da veruje šta je upravo doživeo Nikola Jokić

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, pokušavaju da ostanu u dobroj formi u svojim nastojanjima da odbrane titulu, a srpski as privlači pažnju američke javnosti čak i kada ima slobodan dan.

Taj slobodan dan bio je, pored ostalog, i zbog toga što se igralo finale NBA kupa, ili kako je tom nadmetanju zvaničan (nezgrapni) naziv „NBA turnir usred sezone“.

U toj završnoj borbi za prvi put dodeljivani trofej, Los Anđeles lejkersi su pobedili Indijana pejserse sa 123:109 uz fantastičnu partiju koju je imao Entoni Dejvis.

On je ostvario čak 41 poen, 20 skokova, pet asistencija i četiri blokade, dominirajući u reketu i pomogavši da svaki košarkaš „jezerdžija“ postane za po pola miliona dolara bogatiji.

Ali, MVP nagrada je otišla u ruke Lebrona Džejmsa, najveće zvezde lejkersa i lige, što je završilo na naslovnim stranama svih vodećih američkih medija.Nije četvorostruki NBA šampion, rekorder lige po broju datih poena i 19 puta učesnik Ol-stara bio loš, daleko od toga (24 poena, 11 skokova i četiri asistencije), ali je ostalo nejasno kako je baš moguće da je „kralj“ dobio čak 17 od mogućih 25 glasova za prvo mesto u MVP trci, čime je ubedljivo nadmašio junaka finala Dejvisa, kao i Tajrisa Haliburtona, novu zvezdu Indijane i NBA.

TRAGEDIJA U ŠPANSKOJ LA LIGI: Navijač preminuo tokom meča, jezive scene u Španiji

Pristrasnost žirija je jedno, ali opšta pomama u američkim medijima je nešto sasvim drugo i baš to je iznerviralo novinara Forbsa, Džoela Raša, koji inače prati Denver nagetsa.Poručio je:- Veliki sam ljubitelj NBA kupa / Turnira usred sezone (molim vas, dajte mu bolje ime sledeće sezone) i mislim da je, sa poslovne tačke gledišta, dobro za ligu što su lejkersi pobedili. Ali to da Lebron dobije isto, ako ne i više pažnje što je to osvojio nego kada je Jokić postao MVP NBA finala je stvarno divljaštvo, čoveče.

Prvi ovosezonski meč sa lejkersima Denver je dobio sa 119:107 (uz Jokićev tripl 29-13-11 tripl-dabl, a 21 poen Lebrona i 17 Dejvisa). Naredni megdan ovih rivala se igra u Los Anđelesu 8. februara, gde je na programu i njihov susret 2. marta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter