Izvor: Alo
27.03.2024 u 20:15
0

NAVIJAĆU ZA BRAĆU SRBE, UVEK SU UZ NAS! Pitali Ruse „Za koga ćete da navijate na EURO 2024?“ – evo kako su odgovorili

Rusija i Srbija su pre nedelju dana odigrale prijateljsku utakmicu u Moskvi, a taj duel i danas ima "odjeka".

Podsetimo, Rusija je deklasirala Srbiju, i to u svom prvom meču protiv neke evropske ekipe posle više od dve godine.

Otkako je počeo rat u Ukrajini, ruski kolektivni sport praktično „ne postoji“ za ostatak planete usled brojnih sankcija vodećih svetskih sportskih organizacija, pa tako ni na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin ove, 2024. godine, Nemačka – neće biti ruske reprezentacije.

Srbija će tamo učestvovati, i to prvi put posle dve decenije, a ona je bila jedna od ponuđenih opcija u velikoj anketi najvećeg ruskog sportskog sajta, „Šampionat“, na pitanje:

„Za koga ćete navijati na EURO 2024?“.

Za Srbiju je glasalo ubedljivo najviše Rusa!

Čak 37,7% koji su uzeli učešća u anketi je izjavilo da će bodriti ekipu „orlova“ na prvenstvu Evrope.

To bi sigurno bilo još veće da Gruzija sinoć nije napravila istorijski uspeh, prvi put se plasirala na šampionat „starog kontinenta“ i, pobravši simpatije kod Rusa kao bivši član SSSR, dobila 22,2% glasova.

Ostali? Daleko manje.

Za Ukrajinu će navijati 13,3% anketiranih, za Italiju i Mađarsku po 6,6%, a glasove su dobili još i Portugalci, Škoti, a još manje Francuzi i Belgijanci…

Evo samo nekih komentara ispod pomenute vesti/ankete:

„Navijaću za braću Srbe!“

„Jedino za Srbe!“

„Samo Srbija! Jedina je oko koje se ne postavljaju nikakva pitanja i koja nas uvek podržava. Braća po veri, istoriji i životu. A šteta što Ukrajina nije u istoj grupi sa Poljskom i Engleskom…“

„Ma, neka meteor udari te evro***, ili neka pandemija“, bio je besan jedan od učesnika diskusije, a na komentar nekog Abdule „Lepa ti je ideja, ali samo ako bi moglo da Srbe to ne zadesi“, autor prvobitne želje je dopisao „Da, da… neka Srbe to zaobiđe“.

S kim sve igra fudbalska reprezentacija Srbije do Evropskog prvenstva?

Podsetimo, posle poraza od Rusa i minimalne pobede nad Kiprom, pripreme „orlova“ za EURO 2024 uključuju još dve prijateljske utakmice: protiv Austrije (4. juna) i, na kraju, protiv Švedske (8. juna), kada će se od fudbala i zvanično oprostiti Zlatan Ibrahimović.

Sve o „orlovima“, fudbalu, ali i sportu generalno, pratite na sportskim stranicama portala „Novosti“.

Na sasvim ste dobrom mestu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter