Izvor: ALO SPORT
06.03.2024 u 22:00
0

SJAJNE VESTI ZA PARTIZAN: Duljaj nije mogao da čuje bolju informaciju pred derbi

Ovo će mnogo značiti crno-belima.

Danas je stigla važna vest za FK Partizan pred nadolazeći 172. večiti derbi, jer je Norvežanin Gajas Zahid dobio potvrdu da više neće biti tretiran kao stranac u srpskom fudbalu.

Ova odluka dolazi nakon što su iz kluba iz Humske zatražene dodatne informacije i ekspertiza o njegovom statusu.

Norveški fudbaler je rođen i ima pasoš Norveške, zemlje koja nije članica Evropske unije, ali ima Sporazum o Evropskom ekonomskom prostoru (EEP) sa EU. To je stvaralo nejasnoće u vezi sa njegovim statusom u skladu s pravilima domaćeg fudbala.

Partizan je, shvatajući značaj ove odluke pred večiti derbi, insistirao na dobijanju napismenog tumačenja i potvrde od nadležnih fudbalskih i državnih institucija.

Pismo koje je stiglo iz Fudbalskog saveza Srbije potvrđuje da Gajas Zahid ima ista prava kao i fudbaleri iz zemalja Evropske unije.

Ova potvrda pruža treneru Partizana, Igoru Duljaju, veću slobodu u formiranju tima, naročito imajući u vidu ograničenje broja stranih igrača na terenu u domaćem prvenstvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter