Izvor: Kurir.rs
30.08.2023 u 10:28
1

ČITAV SVET JE BRUJAO O NJEGOVOM TALENTU: Šta se dešava sa Lukom Jovićem?

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da Fjorentina nije licencirala Luku Jovića za Ligu konferencija. Korpulentni napadač se već duže vreme nalazi na izlaznim vratima „viole“ i nije tajna da klub iz Firence traži način da se oslobodi reprezentativca Srbije.

Nije se Luka najbolje snašao na „Artemio Frankiju“, nije ni blizu nekadašnje forme iz Ajntrahta, kad je bio jedan od najboljih špiceva Evrope i kada je gurao nemački klub do polufinala Lige Evrope.

Trener italijanskog kluba Vičenco Italijano ne vidi Jovića u planovima za ovu sezonu, a izostanak licence za treće po redu evropsko takmičenje to samo potvrđuje.

Pored toga, Fjorentina je dovela dva nova napadača u ovom prelaznom roku, Lukasa Beltrana iz River Plejta i Nzolu iz Specije, kao projektovane da izguraju ovu sezonu. Time je jasno stavila do znanja da je Jović tek treća opcija u napadu. Od završetka prethodne sezone pominjalo se da bi sprski napadač mogao da pređe u neki drugi klub.

Najozbiljnije se pominjao turski Galatasaraj, koji ima velike ambicije u novoj sezoni i u skladu s tim sklapa respektabilan tim. Međutim, do same konkretizacije posla nije došlo, pošto je klub iz Istanbula za oko 10 miliona evra otkupio ugovor Maura Ikardija od PSŽ. Galata je i dalje izbor, ali bi tu Jović sigurno bio druga opcija u napadu, što nije rešenje. Pominjali su se Milan i Olimpijakos… Njegov menadžer Falji Ramadani intenzivno poslednjih dana traži novi klub.

Prelazni rok traje do 31. avgusta u ponoć, a već neko vreme se stidljivo pominje da bi Crvena zvezda mogla da iskoristi situaciju i u svoje redove vrati reprezentativca Srbije. Nije tajna da su crveno-beli zainteresovani za svog bivšeg igrača i dolazak Jovića bi bio zaista senzacionalan transfer.

Problematično je to što Luka ima ugovor s klubom iz Firence još godinu dana, o tome je pričao i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela u razgovoru za Kurir.

On je rekao da bi Zvezda rado vratila Jovića u svoje redove i da bi njegov dolazak bio po meri Baraka Bahara, ali da je potrebno da se mnoge stvari poklope pa da vidimo Luku u crveno-belom dresu. Plata Luke Jovića po sezoni iznosi 4.270.000 evra.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ČITAV SVET JE BRUJAO O NJEGOVOM TALENTU: Šta se dešava sa Lukom Jovićem?”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter