Izvor: Novosti
28.08.2023 u 09:10
0

SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI, 4. DAN: Srbija igra drugi meč na Mundobasketu, na terenu i Slovenija

Svetsko prvenstvo u košarci 2023. je najveći sportski događaj u ovoj godini.

Mundobasket 2023 – kada se igra, raspored mečeva, grupe…

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od danas, 25. avgusta, sve do 10. septembra i to u tri zemlje: domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. Dakle, primarni cilj: biti među prva dva tima u svojoj grupi.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. Dakle, drugi cilj: i u novoj grupi biti među dva najbolja tima. A posle… koliko se dogura u nokaut fazi.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu igra u subotu 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Naravno, taj meč, kao i sve ostale u kojima igraju „orlovi“, možete uživo da pratite na BSC Happy  portalu. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.

SPREMNI DA OBEZBEDE PROLAZ U DRUGU FAZU :“ORLOVI“ igraju drugi meč na MUNDOBASKETU- slektror slavi rođendan

Grupa u kojoj su „orlovi“ se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini. A baš oni igraju danas, pa ćemo sa posebnom pažnjnom, zajedno sa vama, gledati šta se to u A grupi dešava, jer će to raditi i naši reprezentativci.

9.02 – „Orlovi“ su danas ponovo na terenu, prva dana su ostvarili ubedljivu pobedu protiv Kine u prvoj rundi, a za one koji ne znaju, evo jednog važnog podsetnika…

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači – Svetsko prvenstvo 2023

Kapiten Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Vanja Marinković,  Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter