Izvor: blic
28.08.2023 u 08:34
0

SPREMNI DA OBEZBEDE PROLAZ U DRUGU FAZU :“ORLOVI“ igraju drugi meč na MUNDOBASKETU- selektror slavi rođendan

Srbija je odlično startovala na Mundobasketu, pošto je ubedljivo savladala Kinu, a sada je pred izabranicima Svetislava Pešića naredni ispit u grupi B

Košarkaška reprezentacija Srbije igra svoj drugi meč na Mundobasketu, a protivnik će im od 14 časova biti selekcija Portorika.

U prvom meču su „orlovi“ bili bolji od Kine sa 105:63, a sada će protiv Portorika tražiti prolaz u drugu fazu. Srbija je pred polazak na Svetsko prvenstvo već odmerila snage sa Portorikom i izabranici slektora Svetislava Pešića su bili ubedljivi rezultatom 110:75.

U našoj grupi nema rivala koji po kvalitetu može da priđe Srbiji. Ipak, kao što se pokazalo tokom prva tri dana, nedodirljivih nema, svi igraju košarku i svako može da pobedi svakaga, te zato i naš tim mora da bude oprezan i da svakom meču i protivniku pristupi maksimalno ozbiljno.

Najveći izazov u prvoj fazi našoj selekciji će biti upravo utakmica protiv Portorika, reprezentacije koja je već viđena kao drugi učesnik u iz naše grupe u narednoj rundi, uz Srbiju.

Četa Svetislava Pešića je, svakako, mnogo kvalitetnija od protivnika, što je pokazala već jednom ovog leta, kada je u pripremnom meču ubedljivo slavila, ali ovo neće biti prijateljski susret, pa se očekuje da ćemo gledati drugačiji meč i ozbiljniju ekipu Portorika.

Radi se o solidno sklopljenom timu, koji u svojim redovima ima nekoliko veoma dobrih igrača poput Džordža Kondita IV, Džona Holanda, koji je navijačima u našoj zemlji dobro poznat pošto je igrao u Crvenoj zvezdi. Međutim, Srbija ima i bolje pojedince i dužu klupu, koja bi ovde mogla da donese prevagu.

Da tas bez mnogo muke prevagne na našu stranu trebalo bi da obezbedi prisustvo Nikole Milutinova, centra na čiju igru u protivničkoj ekipi nema ko da odgovori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter