Izvor: happybsc
28.08.2023 u 08:18
1

VEŽITE SE POLEĆEMO: Počinje US OPEN ĐOKOVIĆ kreće po 24 grendslem, NOVAK ZATVARA DANAŠNJI PROGRAM

Na teniskim terenima Flešing medouza u Njujorku u počinje poslednji grend slem turnir sezone - Ju-Es open. Novak Đoković će igrati u Njujorku prvi put od 2021. godine, a pokušaće da osvoji 24. grend slem titulu.

Mečevima prvog kola danas počinje poslednji grend slem u sezoni, a sve oči sportske javnosti uprte su u najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića.

Duel Novaka Đokovića i Aleksandra Milera zatvoriće program na stadionu „Artur Eš“ prvog dana takmičenja na US Openu. Po našem vremenu, taj meč bi mogao da počne nešto pre tri sata u noći između ponedeljka i utorka.

Najbolji srpski teniser pokušaće da u Njujorku osvoji 24. grend slem trofej. Đoković će po 17. put u karijeri učestvovati na Ju-Es openu, a Otvoreno prvenstvo SAD je osvojio 2011, 2015. i 2018. godine.

Srpski teniser nije učestvovao prošle godine na Otvorenom prvenstvu SAD zbog statusa vakcinacije. Đoković je na svom poslednjem nastupu u Njujorku 2021. godine u finalu poražen od Rusa Danila Medvedeva.

Srpski teniser će u prvom kolu ovogodišnjeg Ju-Es opena u utorak od tri sata iza ponoći igrati protiv Aleksandra Milera iz Francuske. Đoković ima 23 grend slem titule i potrebna mu je još jedna da bi se izjednačio sa Margaret Kort, koja je sa 24 trofeja rekorderka u obe konkurencije. Srbiju će u singl konkurenciji predstavljati još Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović. Đere će u ponedeljak oko 20 sati igrati protiv Amerikanca Brendona Nakašime, dok će rival Kecmanoviću oko 21 čas da bude Huan Pablo Variljas iz Perua. Lajović će najverovatnije igrati u utorak popodne protiv Kineza Jibing Vua.

ANGELINA TOPIĆ POSLE FINALA: „Falilo je malo sreće, ali sam veoma zadovoljna, sezona nije gotova!“

Titulu u muškoj konkurenciji brani Španac Karlos Alkaraz, koji je prošle godine u finalu turnira u Njujorku pobedio Kaspera Ruda 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6:3. Trofej na Ju-Es openu u ženskoj konkurenciji braniće najbolja teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek, koja je prošle godine u finalu savladala Ons Žaber iz Tunisa 6:2, 7:6 (7:5).

Četvrti grend slem turnir sezone ima 142. godine dugu tradiciju. Prvi Ju-Es open je odigran 1881. godine. Ovogodišnji nagradni fond Ju-Es opena iznosi 65 miliona dolara. Pobednici u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po tri miliona dolara, a poraženima u finalu će pripasti po 1,5 miliona dolara.

Otvoreno prvenstvo SAD biće odigrano od 28. avgusta do 10. septembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VEŽITE SE POLEĆEMO: Počinje US OPEN ĐOKOVIĆ kreće po 24 grendslem, NOVAK ZATVARA DANAŠNJI PROGRAM”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter