Izvor: Alo.rs
08.09.2023 u 13:21
0

„SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI“: Selektore, kapa dole!

Neka svi dobro znaju zašto je Srbija zemlja košarke.

„Jagnje mora da bude iz Pirota. Dobro pečeno i posoljeno da ti zubi trnu. Jede se prstima, mora da bude iseckano na kvadratne parčiće. I, zaboravio sam, luk mora da bude bašun i da su pripremljeni ladni špriceri od rozea i sode“.

Znate li ko je ovo izgovorio? Isti onaj čovek koga su nazivali senilnim, za koga su kružile priče kako je glavni krivac što pojedini igrači neće da nose dres reprezentacije. Onaj koji je i pored svega toga odabrao momke, svoje momke i bez mnogo pompe ih odveo u daleku Manilu.

Predviđali su mu otkaz i ispadanje u prvoj fazi, a on? Sve je to šmekerski podneo i opet opravdao onu čuvenu krilaticu da se onaj koji se poslednji smeje, uvek naslađe smeje.

ZAPAMTITE DOBRO: Evo kada Srbija igra za titulu PRVAKA SVETA!

Isti taj čovek doneo je Srbiji svetsko i evropsko zlato, to mnogi zaboravljaju.

Njegovo ime je Svetislav Pešić. 

Selektor „orlova“ zaslužuje da se ustane kada se priča o njemu. To je pokazao u Manili, pokazao je da ume da motiviše otpisanu četu, da od nje napravili najjaču vojsku, povede ih u bitke, povrati posle poraza, pruži im ruku, podigne, otrese prašinu i vrati na pravi kolosek, onaj koji vodi ka finalu.

Dugo, baš dugo će se citirati ona poruka Svetislava Pešića pred meč sa Litvanijom, baš onako, po piroćanski…

„Svi za jednoga, jedan za svi“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter