Izvor: BSC Happy/Tanjug
15.07.2023 u 18:44
0

ČEŠKA TENISERKA OSVOJILA VIMBLDON: „Moj trener će morati da se istetovira“

Prva teniserka u istoriji Vimbldona koja je stigla da pehara, a da nije bila među nosiocima

Češka teniserka Marketa Vondroušova rekla je posle osvajanja Vimbldona da će njen trener zbog izgubljene opklade morati da se tetovira!

„Ne mogu da verujem koliko sam daleko dogurala. U ovo vreme prošle godine sam imala velike probleme, a sad sam na vrhu. Proslaviću sigurno jer bilo je ovo nekoliko vrlo napornih, ali izuzetno lepih dana. S obzirom da sam pobedila, a i da sam se kladila sa mojim trenerom, on će morati da se tetovira“, rekla je 24-godišnja Vondroušova na terenu posle najveće pobede u karijeri. Čehinja je postala prva teniserka u istoriji Vimbldona koja je stigla da pehara a da nije bila među nosiocima, pošto je pre turnira bila tek 42. na WTA listi.

Češka teniserka osvojila je prvi grend slem pehar u karijeri pošto je u finalu Vimbldona pobedila Tunišanku Ons Džabir 2:0 (6:4, 6:4) za samo sat i 17 minuta. Prvi set je obilovao brejkovima i preokretima, a u ključnim trenucima bolje se snašla Čehinja. Kod rezultata 4:4 42. na WTA listi napravila je treći brejk u setu i kasnije ga servisom potvrdila i povela 1:0.
Drugi set je protekao gotovo isto kao prvi. U ranoj fazi obe teniserke su napravile po dva brejka, a zatim je kod 4:4 ponovo Vondroušova napravila ključni brejk i zatim servisom potvrdila najveću pobedu u karijeri.

SKANDAL NA VIMBLDONU: Organizatori izbacili finalistkinju sa terena

Čehinji je za pobedu pripao i ček na 2.350.000 funti, a Tunišanki upola manje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter