Izvor: Alo.rs
13.07.2023 u 15:34
0

DA LI ZNATE ŠTA JE „KLUB POSLEDNJIH 8“? Ovo su Srbi članovi „tajnog“ kluba Vimbldona

Da bi dobili ovu privilegiju, morate da napravite ozbiljan uspeh na Vimbldonu...

Novak Đoković, Ana Ivanović, Monika Seleš, Nenad Zimonjić i Slobodan Živojinović članovi su ekskluzivnog, tajnog kluba na Vimbldonu.

POZNATO KADA ĐOKOVIĆ I SINER igraju polufinale Vimbldona

„Klub poslednjih osam“ trenutno čini 679 tenisera i teniserki, a uslov da uđete u ovo elitno društvo jeste da dođete barem do četvrtfinala u singl konkurenciji, polufinala u parovima ili finala u mešovitim parovima.

To je propusnica za ceo život, za članove porodice, kao i pristup luksuznom ugostiteljskom apartmanu, doživotna počast za one koji su ispisli istoriju. Nijedan drugi turnir ne tretira igrače kao što to Vimbldon radi prenose mediji.

Klub je osnovan 1986. godine, na stogodišnjicu Vimbldona. U njemu su i naši najbolji teniser.

Vrata je otvorio Boban Živojinović koji je četvrtfinale takmičenja igrao iste godine kada je klub osnovan, a potom mu se pridružila Monika Seleš, koja je 1990. godine igrala prvo četvrtfinale Vimbldona. Novak Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona, kartu za elitno društvo je čekirao još 2007. godine, kada je stigao do polufinala takmičenja, a iste godine je član kluba postala i Ana Ivanović. Nenad Zimonjić je u dva navrata osvojio Vimbldon u dublu, a član „8“ postao je 2004. godine.

Članstvo u tajnom klubu je automatsko i doživotno. Korisniku donosi dve besplatne propusnice za celokupno trajanje Vimbldona. Naravno, to nije sve. Članovi dobijaju privatnu ložu,  mogu da uživaju u hrani, piću, u vrhusnkom društvu mogu da gledaju mečeve na televiziji, takođe i da se prijave za mesto na tribinama Centralnog terena i Terena 1. Mogu da igraju na „Tejns Parku“, gradskim teniskim terenima koji se koriste za treninge tokom Vimbldona, kao i da igraju golf.

Članovi mogu da traže ulaznice za Vest end gala događaj, koji se održava u drugoj nedelji turnira, tu si i posebne zabave, paneli…Jasno je da nije zanemarljiv plasman u četvtfinale Vimbldona, ne donosi trofej, naravno, ali igrači postaju deo posebnog društva do kraja života.  Svaki dan u 18 časova skupljaju se bivši četvrtfinalisti i razmenjuju najzanimljivije priče, a postoji čak i „happy hour“.

Najstariji član kluba je Australijanac Nil Frejzer koji ima 90 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter