Izvor: BSC HAPPY
11.06.2023 u 18:30
0

TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH! Novak je najbolji teniser koji je ikada hodao Zemljom: 23. grend slem za večnost i istoriju

Ispisivanje istorije njemu više nije ništa strano. Toliko je veliki da je titula na svakom novom turniru postala stvar „obaveze“ i očekivanja, a kada se ista osvoji u Parizu, i to 23. u karijeri – jasno je zašto ga mnogi smatraju najvećim ikada!

Još jednom je pokazao da je nezaustavljiv, još jednom je pokazao da mu na planeti nema ravnog – Novak Đoković osvajač je Rolan Garosa, čime je došao do svoje 23. Grend slem titule u karijeri, čime je postao teniser sa najviše istih ikada!

U finalu je, daleko kvalitetnijem protivniku, nakon sjajnog meča ruku morao da pruži Kasper Rud, koji je večeras u Parizu delovao kao neko ko je tu samo da upriliči ovaj fantastični događaj – 3:0 (7:6, 6:3, 7:5).

Novak Đoković i Rafael Nadal trenutno su izjednačeni sa 22 osvojena slema, a ako Srbin danas trijumfuje definitivno će postati najbolji ikada.

Đoković – Rud 7:6, 6:3, 7:5

4:4 – BRAVO! Nije bio Novak u dobroj situaciji u ovom gemu, Rud je imao 0:30, ni publika nije bila na njegovoj strani, te je Đoković nakon preokreta i osvajanja gema ovo posvetio upravo njima!

3:4 – Hirurški precizne servis gemove gledamo u ovim trenucima na Šatrijeu. Ne podleže pritisku Rud, te još jednom uspeva da prenese pritisak na Đokovića, koji sada ide na servis.

3:3 – Ovoga puta je uspeo Rud da uzme poen Đokoviću na njegov servis, ali to je bilo sve što smo od njega videli u ovom gemu. Mnogo kvalitetnije deluje Novak na svom servisu od protivnika, te se stiče utisak da je Srbin taj koji bi pre mogao do brejka.

2:2 – Ponovo Novak „sa nulom“ osvaja svoj gem. Rud deluje bespomoćno na Novakov servis, te je samo pitanje ko će biti taj koji će prvi popustiti u ovom setu.

1:1 – Ne da Đoković Rudu ni poen! Fenomenalan servis gem srpskog tenisera, koji je uspeo da ponovo pritisak prebaci na stranu Norvežanina.

0:1 – Ponovo je Novak imao solidnu situaciju u servis gemu protivnika, prednost od 30:15 i mogućnost da dođe do brejk lopte, ali se to nije dogodilo. Povezao je Rud tri poena i odbranio svoj servis na početku drugog seta.

6:3 – GEM, SET! Uspeva Novak da odbrani svoj servis i tako dođe do vođstva od 2:0 u setovima! Srpski teniser je na korak do 23. Grend slem titule!

5:2 – TO JE TO! Bio je u problemima Novak u ovom gemu, Rud je sve vreme disao za vratom i imao svoje šanse da dođe do brejka u ključnom momentu, ali je Đoković uspeo da se u finišu gema oporavi i održi brejk prednosti.

4:2 – Sigurni servis gemovi u ovim trenucima na obe strane. Odbranio je i Rud svoj servis, ali još uvek zaostaje jedan brejk za Novakom, koji će sada ponovo servirati.

3:1 – Uspeva da odgovori Rud i konačno odbrani svoj servis. Agresivan je Đoković, traži šansu da što pre završi ovaj set, ali sa druge strane i strpljivo čeka svoje prilike.

2:0 – DA, DA, DA, TO JE ĐOKOVIĆ KAKVOG ŽELIMO! Uzima brejk Novak odmah na početku drugog seta, te dolazi do prednosti i u ovom delu meča. Rud igra dobro, maltene isto kao na početku duela, ali je Srbin ubacio u brzinu više.

1:0 – Novak nastavlja na krilima dobrog samopouzdanja iz taj-brejka! Odbranio je svoj servis srpski teniser, koji dolazi do prednosti u drugom setu.

7:6 – NOVAK EKSPRES! NIkakve šanse nije imao Rud u ovom taj-brejku, koji Đoković rešava sa 7;1 u svoju korist, te dolazi do vođstva od 1:0 u setovima

6:6 – IMAĆEMO TAJ-BREJK! Po jedan brejk viđen je u prvom setu sa obe strane, imamo dramu.

5:6 – Siguran je i Rud na svom servisu. Pritisak sada prelazi na Đokovića, koji će servirati za opstanak u setu.

5:5 – Dobro je, Novak čuva svoj servis! Odgovor srpskog tenisera, koji je nakon početne drame u ovom gemu uspeo da se oporavi i dođe do izjednačenja u ovom setu.

4;5 – Šteta, šteta, šteta! Imao je priliku Đoković da u potpunosti preokrene dešavanja, uzme brejk i dođe do toga da servira za osvajanje prvog seta. Ipak, Rud je uspeo da „preživi“ ovaj gem i na taj način ponovo lopticu prebaci na stranu Novaka.

Novak Đoković/EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

0:1 – Siguran servis gem za Norvežanina na početku ovog finala. Novak još uvek deluje nešto povučenije, čini se da je u pitanju klasično uvodno ispitivanje snaga.


Tok meča

13.55 – Navijači u Parizu su spremni!

13.43 – Đoković je od 2018. godine igrao čak 12 grend slem finala, a izgubio je samo dva – 2020. na Rolan Garosu od Rafaela Nadala, dok mu je naredne sezone Danil Medvedev na US Openu uskratio kalendarski grend slem.

13.33. Nole u Parizu može da postane jedini teniser ikada sa bar tri trofeja osvojena na svakom grend slem takmičenju. Nole ima 10 Australijan opena, dva Rolan Garosa, sedam Vimbldona i tri US opena.

13.22 – Mediji prenose da je Novak pred finale i meč sa Rudom zagrevao sa sinom Stefanom. Bilo je radno, ali i opušteno, mnogo smeha, što je sjajna vest pred duel sa Norvežaninom.

NOLE, SAD IH UĆUTKAJ ZA SVA VREMENA! Korak do istorije! Evo gde možete da gledate kako Srbin postaje GOAT
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter