Izvor: Kurir
29.08.2021 u 09:26
0

Novak Đoković ima priliku da na predstojećem US openu uđe u istoriju tenisa!

Đoković igra za rekordni 21 grend slem, kao i kalendarski slem što je poslednji uspeo da uradi Rod Lejver davne 1969 godine.

Novak je svestan prilike koja mu se pruža.

„Uzeo sam dodatnu pauzu i nisam igrao u Sinsinatiju, to je bilo isplanirano. Zadovoljan sam svojim pripremama za Ju-Es open. Nema potrebe za dodatnim pritiskom, ali pritisak je privilegija, zaista, za ovo igrate.“, rekao je Đoković novinarima u Njujorku.

Najbolji teniser sveta svestan je da bi osvajanje Njujorka bila kruna njegove već nestvarne teniske karijere.

VAŽNO: 

NOĆ U BEOGRADU: Dogodila se saobraćajna nezgoda, teže povređena jedna osoba!

PREDSEDNIK VUČIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA SINOM: Najponosniji tata na svetu! (FOTO)

KAD NAS OČEKUJE RAZVEDRAVANJE?

„To je lako pitanje. Da, bilo bi. Znam da je velika prilika preda mnom u NJujorku, gde sam tokom godina igrao dobro. Publika se vraća na stadion. Jedva čekam. Motivisan sam da igram najbolji tenis. Ali, idemo udarac po udarac. Sanjam da osvojim slem kojim bih kompletirao kalendarski. Znam kako da mentalno uravnotežim stvari sa velikim očekivanjima“ , nema dilemu Novak.

Priznaje da je pomalo čudno bez Nadala i Federera

„Moje učešće ovde, bez Rodžera i Rafe… Oseća se to. Ali bez obzira na njihovo odsustvo, još uvek su tu kvalitetni teniseri, poput Zvereva, Medvedeva, Cicipasa, to su tri glavna pretendenta“, smatra Đoković

Novak je naglasio da je nakon Melburna počeo da razmišlja o velikom cilju, da bi posle Pariza potpuno proradila svest o potencijalnom osvajanju „kalendarskog slema“.

„Nakon što sam osvojio prvi slem u Australiji, postao sam svestan da mogu do „kalendarskog slema“. To je moj najuspešniji grend slem. Rolan Garos je za mene najveća prepreka. Drugi put u karijeri sam osvojio ove godine. Nakon što sam osvojio, pomislio sam: „U redu, nemam mnogo vremena za pripreme za Vimbldon, za travu“. Šanse na Vimbldonu su mi svakako veće nego na Rolan Garosu. Da, to bi bio trenutak kada sam pomislio da je to moguće“, poručio je srpski as pred novinarima u NJujorku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter