Izvor: BLIC
11.09.2021 u 14:12
0

RADIO JE STVARI NA TEŽI NAČIN ZATO JE I USPEO: Pilić uputio velike reči Novaku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sinoć je uspeo da savlada Aleksandera Zvereva i tako se plasira u finale US opena, gde će ga čekati Danil Medvedev, a to će biti prilika da Srbin dođe do 21. grend slema, a bivši mentor Nikola Pilić u jednom intervjuu je izuzetno pohvalio svog učenika.

PROČITAJTE JOŠ: SUTRA SMO SVI UZ NOLETA! Ako treba gledaćemo ga i u 2 ujutru

Poznato da je će Novak biti u prilici da sutra uveče, najverovatnije od 22 sata po našem vremenu, osvoji svoj 21. grend slem i tako postane prvi teniser kojem je pošlo za rukom da osvoji toliko titula na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimlbdonu i US openu zajedno. Do sada su sa po 20 trofeja to uspeli samo Novak, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

I to nije sve. Ukoliko sutra savlada Medvedeva Đoković će postati prvi teniser koji je osvojio „kalendarski slem“ posle Roda Lejvera kome je to pošlo za rukom pre 52 godine.

PROČITAJTE JOŠ: ĐOKOVIĆ U FINALU! Nole ima priliku da postane NAJVEĆI IKADA

Hrvatski stručnjak Nikola Pilić koji je Novaka još kao tinejdžera nadgledao u svojoj teniskoj akademiji u Nemačkoj, naglasio je da je to samo nagrada za jednog Beograđanina koji je odrastao u ratom razorenoj Srbiji.

– Svi oni izazovi sa kojima se Novak Đoković suočio u detinjstvu, ali i tokom cele karijere pomogli su mu da postane najveći teniser svih vremena – počeo je svoj intervju bivši mentor Nikola Pilić za „Rojters“.

PROČITAJTE JOŠ: NADAL imao medicinski tretman na stopalu, to je razlog otkazivanja učešća na US Openu

Tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine zbog sukoba na Kosovu, 12-godišnji Đoković je trenirao u praznom bazenu pretvorenom u teniski teren, a njegove vežbe često su prekidale sirene koje su alarmirale da su u toku vazdušni napadi.

– Ne možete nekome postaviti granice kada je još uvek dete, tinejdžer, ali Đoković je radio stvari na teži način što je sigurno očvrsnulo Novaka – rekao je Pilić i dodao:

– To je tanka linija, jer pre svega nema garancija da ćete postati top 10 igrač na svetu, ali njegov prirodni talenat je bio očigledan. Što je još važnije, to je bilo u skladu sa njegovom posvećenošću, velikim radom i mentalnom snagom. Od starta sam video nešto posebno u njemu kada je bio na mojoj akademiji i zbog toga smo njegov otac i ja uvek verovali u njega.

PROČITAJTE JOŠ: NEMAČKI MEDIJI O NOVAKU:Pobediti ga na tvrdoj podlozi u tri dobijena seta je „mamutski posao“

Iako je najbolji na svetu Đoković nikada nije uživao istu globalnu popularnost među ljubiteljima tenisa kao na primer Federer i Nadal.

– Đoković nije svačija „šolja čaja“, pre svega jer dolazi iz male zemlje i zato ga toliko ne cene Anglo-američki i evropski ljubitelji tenisa – istakao je Pilić.

– Međutim, svidelo se to nekome ili ne, on ima mnogo veliki karakter. Učinio je Srbiju ponosnom, napravio je mnogo toga kako bi poboljšao međunarodnu reputaciju svoje zemlje, a za mene, on je više od sjajnog tenisera.

Bivši selektor Dejvis kupa Srbije Bogdan Obradović bio je na čelu kada je Đoković vodio Srbiju na prve i jedine pobede u tom takmičenju 2010. godine.

– Osvajanje Dejvis kupa 2010. bilo je prekretnica u Novakovoj karijeri, ali pre svega rezultat osmogodišnjeg procesa nastanka igrača i čoveka u kojeg je porastao – rekao je Obradović za „Rojters“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter