Izvor: Informer.rs
10.07.2023 u 11:30
0

SVET OVO NIJE VIDEO: Evo kada je Novak poslednji put izgubio taj-brejk!

Novak Đoković nije samo kralj taj-brejkova, on je mentalna gromada, zid, koji je nemoguće probiti.

Osvajanjem dva seta u taj-brejku protiv Huberta Hurkača, u osmini finala Vimbldona, stigao je do 14 uzastopnih taj-brejkova na grend slemu, pa je nadmašio svog idola Pita Samprasa koji je 1994. godine imao 12 taj-brejkova dobijenih u nizu.

SKANDAL NA VIMBLDONU! Navijači zviždali Beloruskinji, a Ukrajinka ODBILA rukovanje: Pogledajte njenu reakciju! (VIDEO)

Novak je poslednji taj-brejk na grend slem izgubio na Australijan openu, srpskog tenisera iznenadio je već u drugom kolu 191. reket planete Enco Kuako. Francuz je Novaku „ukrao“ drugi set posle velike borbe, ali je Đoković na sreću u nastavku meča bio dominantan i pobedio.

U nastavku Australijan opena Novak Đoković je dobio jedan taj-brejk protiv Grigora Dimitrova, pa dva protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Ozija. Na Garosu je u taj-brejkovima čistio Aleksandra Kovačevića, Martona Fučoviča, dva puta Alehandra Davidoviča Fokinu, pa Karena Hačanova i Kaspera Ruda u finalu. Niko nije bio ni blizu da mu pomrsi račune.

Posle tvrde podloge i šljake ništa se nije promenilo ni na travi. Đoković je na Vimbldonu odigrao taj brejk i svaklom meču. Po jedan u prva tri duela, a onda dva u četvrtom kolu. Bez rešenja protiv Srbina u 13. gemu bili su Pedro Kačin, Džordan Tompson, Stan Vavrinka i Hobert Hurkač, protiv koga je dobio dva seta nakon taj-brejka apošto je meč prkeinut zbog policijskog časa biće nastavljen u ponedljak (ne pre 16.30).

Kada Nole „namesti mozak“ za najveće turnire, tu mašinu je nemoguće zaustaviti.  Novak je na Australijan openu, Rolan Garosu i u dosadašnjem toku Vimbldona ukupno izgubio samo tri seta. Da, tri seta! U Melburnu od Enca Kouka, u Parizu su mu set uzeli Karlos Alkaraz i Karen Hačanov, a u Londonu to još nikome nije uspelo.  Čovek je fenomen. Kakav god da je rezultat na semaforu, sve dok poslednji put loptica ne dotakne šljaku, travu ili beton niko ne sme da kaže da Novak gubi. Takvu mentalnu gromadu svet još nije video. A, ne nosi se samo samo sa rivalima na terenu, nego i sa navijačima, koji se nekada baš svojski treude da ga izbace iz koloseka. Ali, što su oni bezobrazniji, to je Đoković jači na terenu, moćniji…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter