Izvor: BSC HAPPY/SPORTAL/KURIR
19.11.2023 u 20:00
0

ĐOKOVIĆ – SINER: Novak pobedio u finalu! – 6:3, 6:3

Novak Đoković je još jednom ispisao istoriju tenisa! Prvi je igrač u istoriji koji je sedam puta osvojio Završni turnir. Srpski as je u finalu u Torinu savladao domaćeg igrača Janika Sinera sa 6:3, 6:3 i tako osvojio istorijski trofej.

Bilo je ovo njegovo deveto finale na Završnim turnirima. Novak je kući nosio pehare 2008., 2012., 2013., 2014., 2015. i 2022. godine, a toj kolekciji je dodao i 2023. godinu.

Krenulo je sjajno za Đokovića. Napravio je brejk u četvrtom gemu prvog seta. Taj gem je obeležila i tuča na tribinama „Pala Alpitura“ u Torinu. Intervenisalo je obezbeđenje i izbacilo huligane. To nije poremetilo Novaka koji je spasao dve gem lopte.

U nastavku seta teniseri su uzimali svoje servise, pa je Novak posle 38 minuta igre dobio prvi set za 6:3.

Odmah na startu drugog seta Đoković je napravio brejk, i to sa nulom! Sa nulom ga je i potvrdio. Đoković je nanizao deset uzastopnih poena, pre nego što je izgubio prvi.

Teniseri su do sedmog gema održavali svoj servis, a onda smo videli spektakularan gem od skoro 16 minuta igre. Siner je iskoristio osmu gem loptu, a Novak propustio dve brejk šanse.

Siner je u narednom gemu opasno pretio, imao 0:30 i napao sjajno, ali je napravio katastrofalnu grešku. To je još jednom ponovio, pa je gem otišao na tas Novaka.

ĐOKOVIĆ – SINER 6:3, 6:3

TOK MEČA

2. SET

6:3 – Gotovo je! Novak je osvojio istorijski sedmi trofej na Završnom turniru.

5:3 – Spasavao se Novak kao zna i ume. Siner je imao 0:30, a onda je napravio dve neverovatne greške.

4:3 – Neverovatan gem su odigrali Novak i Janik! Gem je trajao skoro 16 minuta a Siner ga je dobio posle puno muka. Italijan je iskoristio sedmu gem loptu, dok je Novak propustio dve brejk lopte.

4:2 – Novak se izvukao iz opasne situacije. Janik je stekao dve vezane brejk lopte. Novak je trpljivo osvajao poen po poen i zadržao brejk prednosti.

3:2 – Konačno jedan lakši servis gem za Sinera. Upisao jeas servis, kao i dva vinera.

3:1 – Đoković je odservirao čudesan gem. Prva tri poena je osvojio iz tri asa, a zatim servis vinerom stigao do gema.

2:1 – Novak je propustio tri brejk šanse. Na jednoj je imao zicer, ali je pogodio vrh mreže, pa je loptica otišla u aut.

2:0– Svih osam poena u drugom setu uzima Đoković. Stigao je do 9. asa.

1:0 – Brejk već na startu drugog seta! I to sa nulom! Navijači pokušavaju da dignu Sinera, šalju mu energiju sa tribina, ali njemu trenutno nema pomoći.

1. SET

6:3 – Tačno 38 minuta trajao je prvi set. Toliko je bilo dovoljno Novaku da demonstrira silu protiv Italijana

5:3 – Sa dva asa, pri rezultatu 30:30 Siner je stigao do svog trećeg gema.

5:2 – Šesti as u meču za Noleta, novi viner. Funkcioniše i drugi servis, pa srpski as bez izgubljenog poena osvaja gem.

4:2 – Siner je tek sada upisao prvi as servis u meču. A i Novak je nešto slabije odigrao gem, verovatno svestan da svojim servisima može da dođe do seta.

4:1 – Novi, peti as u meču, za potvrdu brejka. I opet Novak bez većeg problema uzima servis gem.

3:1 – Ide brejk!Sjajan forhend Novaka! Uhvatio je protivnika na pogrešnoj nozi i ostavio ga bez šanse za odgovor! Prelepo!

2:1 – Siguran još jednom Đoković! Novak je izgubio prvi poen na svoj servis. (30:15), ali je onda odmah upisao as. Greška na prvom servisu nije pokvarila plan Đokoviću, nije uspeo janik da mu napadne drugi servis, lopta je završila u autu. Lako osvaja i drugi servis gem.

1:1- Uzima Siner svoj prvi servis gem. Teško rivali uzimaju Sineru servis gemove, sjajno servira italijanski teniser.

1:0 – Dobar i siguran start Đokovića. Bez izgubljenog poena, sa dva asa Novak kreće u meč. Publika je već počela sa igricama, u nekoliko navrata je dobacivala pre završenog poena.

Meč je počeo, prvi servira Novak.

Teniseri se zagrevaju, sve je spremno, očekuje se da izađu na teren uskoro.

Đoković je u polufinalu samleo Alkaraza, pokazao je da mladost ne može da mu priđe, da je iskustvo na njegovoj strani i da tu leži njegova snaga, ali… Sada će nasuprot sebe imati Janika Sinera, Italijana koji mu očigledno dosta manje leži.

Siner je već jednom uspeo da savlada Novaka i to na ovom teren, istom, gde je u grupnoj fazi savladao Đokovića i tako ga skoro i izbacio sa turnira.

ON MOŽE SVE! Novak daje izjavu na četiri jezika za 10 minuta!

Ipak, kasnije su se kockice poklopile, a njih dvojica su se pronašla u finalu, odlučiće ko će kući odneti pehar. Da li će Novak doći do svog sedmog ili će pak Janik Siner uspeti da osvoji svoj prvi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter