Izvor:
11.03.2024 u 20:03
0

Umro nekadašnji legendarni fudbaler Crvene zvezde

Nekadašnji legendarni fudbaler Crvene zvezde, Veljko Aleksić preminuo je u Beogradu u 84. godini života prenose domaći mediji.

On je tokom šezdesetih godina prošlog veka nosio dres Crvene zvezde, a bio je deo šampionskog tima Vojvodine sa kojom je osvojio titulu prvaka Jugoslavije 1966. godine.

n je potom kao profesionalac nastupao u Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Nakon igračke karijere, rešio je da nastavi školovanje, tako da je postao profesor fudbala na Fakultetu za fizičko vaspitanje.

Igrao je za Ostende, Angulem, Holand Sport, Zvezdu, Vojvodinu i Novi Sad.

Između ostalog, napravio je petogodišnji plan Crvene zvezde koji je usvojila Skupština kluba sa Marakane 1986. godine, a koja je za cilj imala da Zvezda u tom periodu uzme barem jedan evropski trofej.

Na kraju se to i dogodilo, a Aleksić je kasnije bio na čelu Više trenerske škole, koju su završavali gotovo svi treneri koji su radili u Srbiji u prethodnih 30 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter