Izvor: BSC Happy/Sportal
05.09.2023 u 12:32
0

(UŽIVO) SRBIJA – LITVANIJA: Pobeda! Srbija u polufinalu Mundobasketa!

Mnogi nisu verovali, mnogi su mislili da ovaj tim ne može da igra protiv „velikih“ ekipa, a oni? Oni su im dokazali suprotno! Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u polufinalu Mundobasketa!

SRBIJA – LITVANIJA 87:68

65:85 – Ponovo taj Filip Petrušev! „Iks faktor“ našeg nacionalnog tima u ovom meču, novo lako zakucavanje.

65:83 – Rokas Jokubaitis pogađa za dva poena i smanjuje vođstvo Srbije na 18 poena.

60:82 – Malo zanimljviije statistike u momentima ubedljivog vođstva Srbije:

– Stefan Jović je na današnjem meču ubacio tri trojke, a tokom kompletnog turnira pogodio je samo jednu.

– Aleksa Avramović zabeležio je četiri ukradene lopte, što je najviše kod naše reprezentacije još od 2014. godine, kada je Stefan Jović ukrao isto toliko protiv Francuske.

– Filip Petrušev postigao je 15 poena, najviše u dosadašnjem delu Mundobasketa.

57:82 – POONOVOO FILIIPPP! Trebalo bi da je to, to!

57:79 – FILIIPP PETRUŠEEVV! Srbija ide na maksimalnih plus 22 na šest i po minuta do kraja!

55:75 – Aleksa Avramović pogađa sa linije penala, Srbija je po prvi put na ovom meču na plus 20!

Treća četvrtina

55:73 – Aleksa Avramović! Fenomenalnim prodorom plejmejker našeg nacionalnog tima stavlja tačku na treći period!

53:71 – Dominira Srbija u ovim trenucima na parketu – ovo je ono što želimo da vidimo od reprezentacije Srbije. Poeni Avramovića i Petruševa, dok je sa druge strane poentirao Kuzminskas. Fenomenalnu odbranu igraju naši reprezentativci.

51:67 – Laki poeni za Bogdanovića iz kontre – Srbija ima maksimalnu prednost!

51:65 – Pa da li je ovo moguće? Treća trojka za Stefana Jovića, koji odgovara na pogodak Jokubaitisa!

48:62 – STEEEFAAANN JOVIIĆĆĆĆ! Druga trojka za prekaljenog plejmejkera, Srbija ide na maksimalnih plus 14!

48:59 – Jović za Jovića = dvocifreni plus! Sjajna akcija i poeni za talentovanog krilnog košarkaša Majami Hita u reketu.

48:57 – PONOVO TAJ – BOGDAN BOGDANOVIĆ! Još jedan fenomenalan ulaz u reket našeg kapitena, koji je već na koti od ogromnih 20 poena.

47:52 – Ovo je već problem – Srbija je u kontra ritmu na početku drugog poluvremena. Poeni Valančijunasa sa poludistance i Jokubaitisa iz kontre, razlika je pet poena.

43:52 – NIKOLA JOVIĆ! Koliko bitna trojka za naš tim!

43:49 – Serija 5:0 Litvanaca na početku drugog poluvremena: Trojka Brazdikisa i poeni Valančijunasa u reketu vraćaju protivnika na minus šest.

48:59 – Jović za Jovića = dvocifreni plus! Sjajna akcija i poeni za talentovanog krilnog košarkaša Majami Hita u reketu.

48:57 – PONOVO TAJ – BOGDAN BOGDANOVIĆ! Još jedan fenomenalan ulaz u reket našeg kapitena, koji je već na koti od ogromnih 20 poena.

47:52 – Ovo je već problem – Srbija je u kontra ritmu na početku drugog poluvremena. Poeni Valančijunasa sa poludistance i Jokubaitisa iz kontre, razlika je pet poena.

43:52 – NIKOLA JOVIĆ! Koliko bitna trojka za naš tim!

43:49 – Serija 5:0 Litvanaca na početku drugog poluvremena: Trojka Brazdikisa i poeni Valančijunasa u reketu vraćaju protivnika na minus šest.

Druga četvrtina

38:46 – BOGDAN, BOGDAN, BOGDAN! Fenomenalna odbrana našeg kapitena na šutu Kuzminskasa, a nakon toga laki poeni u kontri.

36:42 – Ovakve stvari ne smeju da nam se dešavaju na meču kakvo je četvrtfinale. Traži Pešić tajm-aut, Normantas je usamljen na ziceru vratio razliku sa -9 na -6.

33:41 – BOGDAAAANNN, KAPITEEENSKII! Trojka za našeg reprezentativca, već je na koti od 13 poena, tajm-aut mora da zatraži selektor Maksvitis!

31:38 – Dvocifren je Bogdan! Deset poena za našeg kapitena, koji igra prilično sigurno na početku ovog četvrtfinala. Interesantno, još uvek je bez pogotka van linije za tri poena. Ovo je deseta vezana utakmica na kojoj je bek „orlova“ dvocifren na Svetskim prvenstvima.

30:36 – NIKOLA MILUTINOV! Nema strah prekaljeni centar ni kada je sa druge strane NBA centar u liku Jonasa Valančijunasa. Ne plaši se Nikola da uzme šut čak i kada ga ne ide – uvodi i sebe i našu reprezentaciju u dobar poenterski ritam.

28:34 – Izuzetno smireno i kvalitetno igra naš tim! Aleksa Avramović doneo je preko potrebnu agresivnost u odbrani, iznudio je i faul u napadu čime je Litvaniju uveo u bonus, što nas je dovelo do situacije da dođemo do lakih poena sa linije penala. To je iskoristio Gudurić, te je Srbija sada na plus šest.

26:30 – Izuzetno poštujemo loptu na početku ovog susreta. Nakon 12 minuta košarke Srbija ima već osam asistencija, uz samo jednu izgubljenu loptu. Ono što jeste problem je činjenica da smo primili previše poena, a od početka susreta smo napravili svega tri faula. Agresivnosti ne manjka, ali selekcija faulova je upitna.

25:28 – Kakav početak druge doenice, Srbija vodi! Poeni Davidovca i Petruševa u bitnim trenucima, „orlovi“ preuzimaju kontrolu.

Prva četvrtina (24:25)

25:24 – Gudurić za kraj prve četvrtine! Srbija nakon deset minuta košarke ima pola koša minusa.

22:22 – Koš za koš, na obe strane iz reketa. Za Litvance je prvo poentirao Moteijunas, dok je kod našeg tima odgovorio Petrušev.

20:20 – Nerešeno je – krade Aleksa! Poeni Avramovića u reketu nakon ukradene lopte, ponovo imamo egal.

20:18 – NIIKOLAA JOVIIĆĆ! Kakav potez talentovanog košarkaša, iz odbojke poentira pod faulom!

18:15 – FILIP PETRUŠEV! Trojka za našeg centra, na minusu smo od samo tri poena!

16:12 – Samo Bogdan igra na početku meča – osam poena za kapitena Srbije nakon polovine prve deonice.

16:12 – Samo Bogdan igra na početku meča – osam poena za kapitena Srbije nakon polovine prve deonice.

14:10 – Četiri od četiri šutiraju Litvanci za tri poena na početku ovog meča. Sa druge strane, novi poeni na obruču za Bogdana.

8:8 – Evo reakcije! Poeni Jovića i Bogdanovića na obruču – ponovo je nerešeno!

8:4 – Festival trojki Litvanaca na startu meča: Brazdikis odgovara sa distance na poene Milutinova.

5:2 – Pet poena vezuje Valančijunas. NBA centar je prvo poentirao preko Milutinova u reketu, nakon čega je pogodio i za tri poena.

0:2 – Vodimo! Prvi poeni za Bogdana Bogdanovića nakon ukradene lopte!

Startne petorke:

Srbija: S. Jović, Bogdanović, Dobrić. N. Jović, Milutinov.

Litvanija: Jokubaitis, Normantas, Brazdikis, Sedekerskis, Valančijunas.

Loša vest za Orlove je što neće imati podršku kakvu su očekivali – skoro svi navijači su smešteni u gornjem i prilično udaljenom prstenu.

Sa druge strane, Litvanci su svoj kop navijača smestili u jedan ugao tik do terena.

Uoči meča

Fantastično je Litvanija delovala u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država. Njihova forma je od početka šampionata rasla, pa je sada dostigla vrhunac.

Naš tim je, sa druge strane, pokazao dva lica. Protiv slabijih timova igraju dobro, protiv jačih kao da se stegnu, a Litvanci su svakako iz ove druge grupe.

Litvanija nije na šampionat došla u najjačem sastavu, ali igra timski i sve što bi najbolji igrači doneli na individualnom plani, oni su nadoknadili trudom, zalaganjem, zajedništvom borbom, prosto timskom igrom, pa do sada ne znaju za poraz.

U prvih pet mečeva se kao lider izdvojio Jonas Valančijunas. On zna da nametne ritam, unosi dodatnu enegriju i pravi od početka odličnu uvertiru za saigrače. Najbolji je strelac i skakač i odbrana našeg tima na njemu će biti jedan od ključnih zadataka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter