Izvor: Blic.rs
25.10.2023 u 16:00
0

PARTIZANOVA DESETKA: Poker crno-belih u Kragujevcu, Zvezda na -7

Fudbaleri Radničkog 1923 i Partizana igraju odloženi meč 4. kola Superlige.

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca i Partizana sastaće se u odloženom meču 4. kola Superlige Srbije (14.00). Partizan je u seriji od devet vezanih pobeda i u Kragujevcu će pokušati da nastavi niz i učvrsti se na prvoj poziciji na tabeli.

Sastavi
Radnički 1923: Leković, Adžić, Antoni, Bevis, Čolović, Žofri, Gluščević, Mitrović, Ristić, Sahli i Simović.Partizan: Jovanović, Antić, Ilić, Marković, Stojković, Natho, Šćekić, Zahid, Menig, Kalulu i Saldanja.

Bila je ovo deseta uzastopna pobeda crno-belih koji sada imaju sedam bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Radnički je bio čak i opasniji rival u prvom poluvremenu, crno-beli su delovali uspavano, ali su iz jedinog šuta u okvir gola posle kontra napada došli do pogotka.

Igrao se 34. minut kada je Aldo Kalulu matirao golmana domaćih. Odlično se krilni fudbaler ubacio na dodavanje Mateusa Saldanje i po ulasku u šesnaesterac zakucao loptu pod prečku.

Prednost Partizana je duplirao Nemanja Nikolić sjajnim udarcem glavom na dodavanje Kvinsija Meniga u 63. minutu. Zanimljivo da je Nikolić pogodak postigao samo minut nakon što je zamenio Bibrasa Natha.

Kada je u 69. minutu Radnički ostao sa desetoricom zbog drugog žutog kartona Mitrovića bilo je jasno da će Partizan nastaviti pobednički niz.

80. minut – Goooool! Partizan vodi, strelac je Saldanja.

70. minut – Saldanja postiže pogodak koji je poništen zbog ofsajda. Gledao se VAR, ali je odluka ostala na snazi.

69. minut – Mitrović dobija drugi žuti karton i Radnički ostaje sa igračem manje.

63. minut – Gooooool! Partizan vodi 2:0, a strelac je Nikolić koji je samo minut ranije zamenio Natha. Menig je centrirao, a Nikolić skočio i glavom matirao Lekovića.

62. minut – Izlazi Natho ulazi Nikolić.

58. minut – Preti sada opasno Radnički. Veliku šansu imao je Činedu, odličan centaršut sa desne strane, Nigerijac se ušunjao iza leđa Svetozara Markovića i onda tukao tik pored stative.

53. minut – Problem za Igora Duljaja, Aldo Kalulu mora van terena, povredio se, hramlje.Umesto njega na teren ulazi Ksander Severina.

45. minut – Videli smo po jedan šut glavom na obe strane, ali je lopta oba puta završila daleko iznad prečke.

42. minut – Ponovo smo se vratili u igru bez igre, izgleda da će pauza na poluvremenu prijati i jednom i drugom timu.

34. minut – GOOOL! Kalulu! Prva prava akcija Partizana, Saldanja je oduzeo loptu na sredini terena, sjajno proigrao Kalulua na desnoj strani, a ovaj je zakucao loptu u mrežu.

30. minut – Napadač Partizana Mateus Saldanja je dobio žuti karton pošto je rukom po licu zakačio rivala i to pošto je u istom duelu fauliran.

25. minut – Veoma spora utakmica u Kragujevcu. Ni jedni ni drugi zasad ne pokazujuželju da ozbiljnije napadnu rivala. Čuvanje svog gola je prioritet od početka susreta.

19. minut – Povredio se mladi Ilić prilikom intervencije, ali deluje da nije ozbiljno kako je u prvom trenutku izgledalo.

17. minut – Pokušao je Bevis, ali je njegov šut bio lak plen za golmana Partizana.

13. minut – Zapretili su domaći, ali je centaršut po zemlji rutinski „očistio“ Marković. Na drugoj strani je pokušao Saldanja iz mrtvog ugla, nije bilo problema za Radnički.

10. minut – Nema uzbuđenja u prethodnih nekoliko minuta, vodi se borba za kontrolu terena i igre.

5. minut – Zapretio je i Partizan, ali promene rezultata nema. Dva kornera su izveli crno-beli, a posle drugog Antić je dobro centrirao, ali je Saldanja glavom loptu poslao pored gola.

3. minut – Gluščević je šutirao sa 20-ak metara, veoma snažno i nedovoljno precizno.

Utakmica je počela!

13.50 – Na centru će stajati iskusni sudija Novak Simović.
13.35 – Spremili su treneri taktiku za važnu utakmicu, a veliko iznenađenje u sastavu napravio je strateg crno-belih Igor Duljaj. Kristijana Belića nema u protokolu, a mesto u startnoj postavi dobio je Kvinsi Mengi.

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Leković – Simović, Izučukvu, Mitrović, Bevis – Adžić, Ristić – Čolović, Vižđi, Gluščević – Činedu

PARTIZAN (4-1-4-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Šćekić – Kalulu, Natho, Zahid, Menig – Saldanja.

– U goste nam dolazi vodeći tim prvenstva, ekipa koja zaslužuje maksimalno poštovanje i respekt sa naše strane. Podatak da su na deset odigranih utakmica postigli 25 golova jasno ukazuje na to da im je navala jači deo tima. Da ne pričam o tome da u toj ofanzivnoj liniji imaju igrače koji su u stanju da svojim individualnim kvalitetom rešavaju utakmice kada ekipi ne ide baš najbolje. Takođe, jako su opasni i prilikom ofanzivnog prekida, što se najbolje videlo na prethodnoj utakmici u Subotici. Naravno, kao i svaka druga ekipa i oni imaju određenih mana u igri koje ćemo pokušati da iskoristimo – poručio je strateg Radničkog 1923 Feđa Dudić.

– Igramo protiv tima koji je u pet utakmica upisao tri pobede. Čak su i protiv Crvene zvezde odigrali odličnu partiju. Nadam se da će donekle uspeti da srede teren, jer podloga u takvom stanju više odgovara domaćinu. Sa druge strane, mi imamo cilj da pokušamo da nastavimo niz, iako sve ima početak i kraj. Potrudićemo se da uradimo sve što je do nas. Igrači rade odlično, žele da igraju fudbal, a trener koji je došao, Feđa Dudić, odlično radi posao – rekao je trener Partizana Igor Duljaj i dodao:

– Kragujevčani su organizovana ekipa, čekaju da protivnik izgubi loptu i idu na kontru. Analiziramo ih, ali i oni traže slabe tačke. Utakmica je u nezgodnom terminu, od 14 časova. Znam da je radni dan, ali se nadam da će biti što više navijača.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter