Izvor: Happy BSC Portal
25.10.2023 u 22:57
0

Poraz Zvezde u Nemačkoj: Lajpcig skupo naplatio greške, crveno-belima malo 45 minuta za trijumf u LŠ

Veoma važan meč za crveno-bele

Fudbaleri Crvene Zvezde od 21 sat gostuju u Nemačkoj ekipi Lajpciga u okviru trećeg kola grupe G Lige šampiona. Lajpcig ovaj duel dočekuje na drugom mestu u grupi sa tri boda iza Mančester sitija koji ima šest, dok su crveno-beli trenutno poslednji sa jednim osvojenim bodom koliko ima i trećeplasirani Jang Bojs.

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su, reklo bi se, solidnu utakmicu u Nemačkoj protiv Lajpciga, gde su poraženi rezultatom 3:1 u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona. Jedini pogodak za aktuelnog šampiona Srbije postigao je Marko Stamenić, dok su na drugoj strani pogađali David Raum, Ćavi Simons i Dani Olmo.

Zvezda je stigla u Nemačku sa etiketom ogromnog autsajdera, nešto slabije igre u prvenstvu Srbije su kumovale da se ta etiketa prilepi na njihovo čelo, pa verovatno dosta ljudi ništa nije ni očekivalo. Stigle su Delije kako iz Srbije, tako i iz različitih delova Evrope da prate voljeni klub, a ono što su videli – videli su samo u drugom poluvremenu.

Lajpcig je već od prvog minuta pokazao da neće lako predati svoj dom, da su spremni na borbu i da u isto vreme žele da pokažu da su oni „gazda“ u Nemačkoj. Tako je Openda mogao da se nađe u prilici već u prvim sekundama meča, kada ga je Dragović uspešno zagradio i nije mu dozvolio da dođe do lopte.

To je najavilo ofanzivan Lajpcig, ali, prva prilika na utkamici je viđena od strane Crvene zvezde, pošto je Hvang bio taj koji je imao ozbiljniji udarac i koji je mogao da ugrozi Blasviča. Korejanac je dobio loptu na 20-ak metara od gola, namestio se i tukao po gol, ali je lopta otišla pored gola.

Odmah je zatim mogao Lajpcig do gola, Naser Điga je napravio grešku, lopta je došla do Opende, ali se on nije snašao.

Potom, pao je i prvi i jedini gol u prvom poluvremenu. Prelepa akcija, tri poteza, a David Raum je ostao sam i lako je savladao Glazera.

Lajpcig – Crvena zvezda 3:1

90. minut – Kraj meča

Stadion: RB Arena (Lajpcig); Sudija: Hoze Marija Sančez (Španija)

Lajpcig: Blasvih, Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum, Šlager, Kampl, Forsberg, Simons, Openda, Poulesn

Crvena zvezda: Glazer, Rodić, Dragović, Mijailović, Điga, Stamenić, In Bom, Ivanić Mitrović, Endiaje, Olanjinka

Lajcpig je bio u seriji od četiri meča bez pobede, da bi u prethodnom kolu Bundeslige napravio dobru uvertiru za meč protiv Crvene zvezde pošto je savladao Darmštad sa 3:1. Trener nemačkog kluba Marko Roze nema dobro iskustvo sa Crvenom zvezdom pošto je u sezoni 2018/2019 vodeći Salcburg ispao posle dvomeča sa crveno-belima u plej-ofu za Ligu šampiona.

Crvena zvezda je u prethodnom kolu Mozzart bet superlige ponovo imala problema da mirno završi utakmicu, ali je savladala Javor sa 3:2 i ohrabrena je stigla na gostovanje u Nemačku u pokušaju da možda večeras stigne do prve pobede ove sezone u Ligi šampiona.

84. minut – Novi gol… Neverovatna zbrka ispred gola Zvezde, a strelac je Dani Olmo.

78. minut – Pokušao je Vladimir Lučić da pronađe nekoga u sredini, ali nije uspeo.

80. minut – Menja Barak Bahar, izlazi Stamenić, strelac gola za Zvezdu, a ulazi Aleksandar Katai

77. minut – Zvezda i dalje napada, igra hrabro u finišu meča! Još uvek ima nade za crveno-bele!

73. minut – Sreća za Zvezdu, Dragovića je pogodila lopta i otišla u korner. Ipak, neće biti ni kornera, Baugartner je odigrao rukom pre nego je lopta izašla.

70. minut – Goooool! Postiže Crvena zvezda pogodak, ali će sudija gledati VAR. Stamenić je postigao gol, sve je čisto!


67. minut – Nova neverovatna odbrana Glazera! Ponovo je pokušao Simons, ali je opet odbranio golman iz Izraela.

65. minut – Evo i promena u Crvenoj zvezdi. Odlučio je Bahar na teren da pošalje Kostu Nedeljkovića, Jovana Mijatovića i Vladimira Lučića. Odmah se vidi i drugačija igra, dosta brža, s obzirom na to da su u igri fudbaleri željni dokazivanja.

59. minut – Auuuuuuu… Kakav gol Ćavija Simonsa, neverovatno. Dobio je loptu na levom boku, povukao je ka sredini, a onda prelepim udarcem pogodio gol Glazera. Nije mogao golman Zvezde ništa u ovoj situaciji.

56. minut – Nastavlja Zvezda da napada, da pritiska protivnika! Endiaje je sada bio u šansi, odmah zatim i Bukari, ali lopta je otišla samo pored gola golmana Blasviča iz Lajpciga.

54. minut – Razletela se Crvena zvezda u drugom poluvremenu! Crveno-beli dosta angažovaniji i hrabriji!

49. minut – Sjajan napad crveno-belih! Zvezda se probudila u nastavku!

46. minut – Krenuo je drugi deo meča, a Bahar je ubacio u igru Osmana Bukarija.

45. minut – Kraj prvog poluvremena! Lajpcig je pokušao još u nekoliko navrata preko Rauma i leve strane, ali su ti pokušaji ostali daleko od bilo koga.

40. minut – Auh, ovo je mogla da bude ozbiljna prilika za Crvenu zvezdu. Endiaje je bio sam, trčao je barabar sa Lukebom, ali je uspeo štoper da ga natera na grešku. Potom je Endiaje opet odšao do lopte, ali je i tada pogrešio.

39. MINUT – Sve je opasnija Zvezda, ali joj nedostaje bolji završni čin kako bi došla do izjednačenja. Endiaj je krenuo sam ka golu rivala, ali je pred kaznenim prostorom izgubio snagu, pa je pao u duelu sa jednim od defanzivaca domaćih

38. minut – Pomalo je opao ritam u igri na obe strane, Lajpcig je sada preuzeo ponovo stvari u svoje noge, te diktiraju tempo ove utakmice. Crvena zvezda i dalje traži svoju šansu iz kontre, međutim, teško i dolaze do lopte u ovim minutima.

37. minut– Zatišje u igri na obe strane, Lajpcig je sada preuzeo ponovo stvari u svoje noge, te diktiraju tempo ove utakmice. Crvena zvezda i dalje vreba svoju šansu iz kontre, međutim, teško i dolaze do lopte u ovim minutima.

34. minut – Stamenić je napravio faul, a sudija Hose Marija Sančez je to okarakterisao kao start za žuti karton!

28. minutPONIŠTEN PENAL ZA ZVEZDU! Ivanić je odradio veliki deo posla, presingom je uzeo loptu pred kaznenim prostorom, gde je oboren Olajinka. Glavni arbitar je odmah pokazao na belu tačku, ali je posle asistencije iz VAR sobe otišao da pogleda usporeni snimak i potom promenio odluku.

25. minut – Raum je sada pokušao ponovo, bilo je ovo nešto između šuta i centaršuta.

23. minut – Pravo niotkuda dolazi i prva prilika za Crvenu zvezdu! Šerif Endiaje se borio sa štoperima, lopta je potom vraćena do golmana Blasviča, stigao je Ivanić pre njega, šutirao je fudbaler Zvezde, ali je golman zaustavio i ona je otišla u korner. Pokušao je poto mRodić glavom, ali je taj udarac odbranio golman Lajpciga.

22. minut – Ivanić se iznenada našao pred golom Lajcpiga nakon što se lopta srećno odbila ka njemu. Blasvih je dobro reagovao, a lopta se odbila u korner.

19. minut – Konačno je Zvezda proigrala u nastavku i u par navrata zapretila domaćinu!

18. MINUT- Ponvo je Glazer sprečio siguran gol, posle kornera sa dense strane i šuta glavom Lukebe.

17. minut – Neverovatna odbrana Glazera! Jusuf Poulsen je ostao sam na 16 metara, šutirao je nešto slabije, ali preciznije, međutim izraelski golman je uspeo da sačuva mrežu. Potom posle kornera, Glazer je još jednom odbranio nešto neverovatno odbranio.

13. minut – Gol… David Raum je iskoristio šansu, odmah je kaznio Zvezdu. Ivanić je izgubio loptu na 30-ak metara od gola, uz desnu aut liniju. Nemci su izveli brzi kontraudar, ekspresno prebacili loptu na levu stranu, gde je Raum utrčao potpuno usamljen i onda kroz noge Glazeru poslao loptu u mrežu.


7.minut – Očajna intervencija Đige, mnogo sreće za Zvezdu. Promašio je loptu Điga, ona stigla do Opende koji je, srećom po crveno-bele, šutirao „nebu pod oblake“.

6. minut – Efikasan početak meča! Počeo je nemački tim polako da preuzima inicijativu

3. minut – Hvang raspalio, velika šteta. Odličan udarac Zvezdinog fudbalera iz Južne Koreje, sve je odradio „fudbalski“, dobar je bio i šut, ali zamalo neprecizan. Da je pogodio okvir gola, na semaforu bi verovatno stajalo 0:1 .

2. minut – Zvezda je odmah zapretila, Hvang je pokušao, ali zamalo je bio neprecizan!

1. minut – Počela je utakmica! Lajpcig igra u belo-crvenom, Zvezda je u kompletno plavoj opremi.  Odmah je želeo Lajpcig da dođe u šansu, ali je Dragović uspeo da ga skloni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter