Izvor: Tanjug
06.05.2023 u 17:33
0

A GDE JE HARI? Princ napustio ceremoniju! (FOTO)

Princ Hari, mlađi sin kralja Čarlsa III, prisustvovao je današnjem krunisanju svog oca u Vestminsterskoj opatiji, iako je sedeo u trećem redu i nije se pojavio na balkonu Bakingemske palate tokom proslave.

Sve do početka aprila bilo je nejasno da li će Hari, koji sada živi u Kaliforniji, prisustvovati istorijskom događaju nakon javnog sukoba sa svojom porodicom, prenosi Rojters.

Tanjug/(Dan Charity/pool photo via AP

KRUNISAN KRALJ ČARLS III: Kraljevski par pozdravio građane sa balkona Bakingemske palate (VIDEO)

On nije igrao nikakvu formalnu ulogu u službi i posmatrao je dok je njegov stariji brat Vilijam, prestolonaslednik, klečao pred ocem kako bi se zakleo na svoju lojalnost kao “gospodaru života i tela“, trenutak koji je dočekan uz klicanje gomile napolju, kako navodi agencija.

Tanjug/Richard Pohle /Pool via AP

Kasnije je bio odsutan sa balkona palate dok su se Čarls i Kamila pridružili Vilijamu i njegovoj porodici, dvojici Čarlsove braće i sestara i paževima iz službe da mahnu okupljenima.

Čarlsov brat Endru koji je bio primoran da napusti kraljevske dužnosti zbog prijateljstva sa pokojnim američkim mliijarderem Džefrijem Epstinom, osuđenim seksualnim prestupnikom i navodnim organizatorom bizarnih žurki na svom ostrvu, takođe nije bio prisutan na balkonu.

Tanjug/Toby Melville, Pool via AP

Harijeva ranija odluka da napusti kraljevske dužnosti i razdor sa porodicom podelili su javno mnjenje.

U svojoj knjizi „Spare“, odnosno “Rezerva“, objavljenoj u januaru, on je kritikovao svog oca, kraljicu Kamilu i brata Vilijama i optužio instituciju kraljevske porodice da se prema njemu i njegovoj supruzi odnosi bezosećajno.

Hari, zvanično poznat kao vojvoda od Saseksa, preselio se u SAD sa suprugom Megan 2020. godine i samo je nekoliko puta nakon toga viđen u Britaniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter