Izvor: Sputnik Srbija
08.07.2022 u 09:29
0

„Agresori, osvajači, okupatori…Mnogo štošta smo danas čuli!“ LAVROV PROZVAO ZAPAD: „Neka se opredele šta žele, želja Zapada da Ukrajina pobedi Rusiju samo umanjuje mogućnost mirovnog procesa“

Želja Zapada da Ukrajina pobedi Rusiju na bojnom polju samo umanjuje mogućnost mirovnog procesa, izjavio je u petak šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Ako Zapad želi ne da pregovara, nego da Ukrajina pobedi Rusiju na bojnom polju – jer mogu da se čuju i takve izjave, neko je za pregovore, neko za vojnu pobedu – onda verovatno nemamo o čemu da razgovaramo sa Zapadom, jer on takvim pristupom suštinski ne dozvoljava Ukrajini da pređe na mirovni proces, nego je primorava da koristi zapadno naoružanje, da njime bombarduje gradove, ubija civile. Mi to vidimo svakodnevno“, rekao je Lavrov novinarima nakon zasedanja ministara inostranih poslova G20 na Baliju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

POČEO SAMIT G20: Članice G7 bojkotovale Lavrova! Poslata važana poruka da se nesuglasice rešavaju za pregovaračkim stolom, a OVO ĆE BITI GLAVNE TEME TOKOM SAMITA

Prema rečima ruskog ministra, tokom sednice G20, predstavnici zapadnih zemalja su umesto da razmatraju ekonomska pitanja, odmah prelazili na pomahnitalu kritiku Rusije u vezi sa situacijom u Ukrajini.

„’Agresori’, ‘osvajači’, ‘okupatori’. Mnogo štošta smo danas čuli. Svi su nas pozivali da prekinemo tu operaciju i da postignemo mirovno rešenje. Zamolio sam ih da se opredele šta žele. Ako žele mirovne pregovore, onda je njih zaustavila Ukrajina… Ako Zapad želi pregovore, to mora da ima u vidu“, naglasio je Lavrov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter