Izvor: HappyBSC
10.08.2022 u 22:31
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Jednim okom gledamo taktički rat, drugim okom gledamo mogući globalni rat!“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: reditelj Dragoslav Bokan, prof. dr Miloje Pršić i Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Zelenski je talac, kako ukrajinskih oligarha, tako i svojih stranih mentora, koji ga guraju, kao i čitavu Ukrajinu, u samouništenje“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Više o sukobu u Ukrajini, ali i drugim svetskim događajima, pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Prof. dr Miloje Pršić

O stanju na frontu

– Lomi se borba za Ukrajinu, jer posle ovih borbenih dejstava, front se otvara…Prvo, zbog odnosa snaga koji je krajne nepovoljan za ukrajinsku stranu. Ukrajinske jedinice su slabo naoružane, dobar broj vojnika koji je na frontu tek je aktiviran, oko 30 odsto su dobrovoljci… Manjak naoružanja, čak i pešadijskog naoružanja ukrajinske – istakao je Pršić u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Profesor ističe i da je postala neka vrsta pomodarstva da se pomaže Ukrajini, misleći pre svega na naoružanje koje stiže sa Zapada, ali dodaje i da se stanje menja, pa kaže:

Na Zapadu se sve više čuju neki drugi tonovi o Ukrajini i mnogo se realnije izveštava, nego što se do sada izveštavalo.

– Borbe na ukrajinskom frontu se vode u korist ruske armije. Ona to izvodi temeljito, planski, apsolutno organizovano…I jedna je novina što su Rusi formirali, nazvali su tu strategijsku grupu kao ukrajinski front, koja će u kontinuitetu da pomaže jedinicama na frontu – dodao je prof. dr Pršić.

Dragoslav Bokan, reditelj

O stranom oružju koje stiže u Ukrajinu

– Mnoge stvari se već ponavljaju. Njih smo svesni svi. oružja sa Zapada će biti koliko hoćete, dopremaće se raznim kanalima, stvarse razgoreva – rekao je reditelj. 

Reditelj kaže da trenutno posmatramo momogućnost upotrebe nuklearnog oružja ili nekog od onih hipersoničnih oružja koji mogu da eliminišu jedan prostor, a da pritom ne moraju da koriste rakete bacače ili desetine hiljada vojnika.

Jednim okom gledamo taktički rat, drugim okom gledamo mogući globalni rat – dodao je reditelj.

– Ukrajinci su svesni svog poraza, i onda počinju da insistiraju na nekoliko propagandno – ratnih tehnika. Jedna tehnika koju koriste jeste da oni pokušavaju da iniciraju neki veliki incident…Da li je to hidrocentrala, nuklearna centrala, da li je to ubistvo velike grupe civila, šta god..njima trebaju tako neki čudni događaji koji će ispuniti sve moguće naslove, jer njihovi mrtvi vojnici ne mogu da ispunjavaju naslove, jer već su „dosaili“, jer mediji imaju svoju neku logiku, koja ne zavisi od toga na „čijoj su strani“, već kakav je sadržaj. Mediji očekuju da se priča postavi tako da se svi zgražavaju, a ako se ne zgražavaju onda to nije dovoljno uspešno. Drugi metod je ta brutalna cenzura, zabrana, progon Rusa, „lova na ljude“ i njihove imovine, kako god da se to nazvalo koji ima za vcilj da konačno pokrene konformistički srednji sloj građana Rusije da krenu da obaraju Putina i njegove ljude, da bi imali tašne, mobilne telefone itd…Takvim ponašanjem, oni su samo napravili kontraefekat. Ljudi su se ujedinili i prestale su da im budu važne te materijalne sitnice, i bave se samo suštinskim stvarima. Time su samo pomogli i učvrstili vlast Putina. To je bio njihov drugi metod koji je tu potpuno promašio. Treći metod, jeste da pokušavaju da stalnim obilascima Zelenskog po svetu, nađu što veći broj saveznika. U tome ne samo što ne uspevaju, osim stalnih Zapadnih saveznika, svi drugi pokušaji su propali, a neki njihovi pokušaji su ispali tragikomični kao pokušaj da utiču na arapske, afričke i latinoameričke zemlje i onda dolazi do kolapsa – rekao je Bokan.

Dodaje i da je poslednji sloj jesu ekonomnske posledice sukoba i sankcija Rusiji.

Dešava se sve suprotno od onoga što su Ukrajinci, i što su Amerikanci želeli ili što su savetnici sa Zapada želeli – rekao je Bokan.

Reditelj dodaje i da nas tek čeka istina o bilolaboratorijama, virusima i svega što se dešavalo u Ukrajini od strane Zapada i Amerikanaca.

Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju

Anđelković je istakao da kada zapadni deo sveta proglasi nekog „dobrim, finim i lepim momkom, on je večino fin, dobar i lep, bez obzira šta čini. Tako navod da je Zapad Ukrajinsce progalasio „dobrim kmomcima“, a da sve ružno i loše što se desi u Ukrjaini jeste delo Rusa.

Dodaje da i su nastadali Azovci u zatvoru Jelenovki bili veoma važan živi izvor u svedočenju protiv ukrajinske vojske i zlodelima koja su činili,  pa da je ukrajinska strana zato i gađala zatvor, da bi sprečila to svedočenje. 

Dodaje i da atomsku centralu, nisu izgradili Ukrajinci, već Moskva. 

Nema motiva kod većine pripadnika ukrajinske vojske – rekao je Anđelković. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter