Izvor:
02.11.2019 u 10:44
0

AL BAGDADI SE SKRIVAO KOD NEPRIJATELJA! Međutim, izdao ga blizak saradnik!

Poslednje dane života nekadašnji vođa najmoćnije terorističke organizacije na svetu proveo je skrivajući se kod neprijatelja.

Vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi mogao se skrivati na potpuno neočekivanom mestu u neočekivanom delu Sirije, bazi suparničke skupine, jer je plaćao novac za zaštitu svojih članova,.

Računi, tako tipični za knjigovodstvo Islamske države, pokazali su da je grupa platila najmanje 67.000 dolara članovima Hurrasa al Dina, neslužbene podružnice Al Kaide i zakletih neprijatelja Islamske države.

Dok je suparnička grupa čuvala tajnu, na kraju ga je izdao bliski saradnik, izjavila su u sredu dva američka zvaničnik, što je dovelo do njegovog ubistva u napadu američkih specijalnih snaga prošlog vikenda.

U sredu su se pojavile i druge pojedinosti o raciji, uključujući to da su američke snage zaplenile niz prenosnih računara i mobilnih telefona iz al-Bagdadijevog kompleksa, te da je, prema tvrdnjama iza Pentagona, u tom kompleksu, pored al-Bagdadija, ubijeno još šest ljudi, uključujući i dvoje dece koje je on ubio kada je detonirao samoubilački prsluk.

Izvor: B92
Foto: Al Jazeera/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter