Izvor: beta
01.09.2022 u 09:39
0

AMERIČKI AMBASADOR KRISTOFER HIL: Prilično je jasno kuda Srbija želi da ide!

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je da on „nema nikakve sumnje“ da Srbija mora da se okrene Zapadu.

Hil je za današnji NiN kazao i da Srbija to mora da uradi zbog svoje dece, dece svoje dece i iz, kako je kazao, svih drugih mogućih razloga.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ambasador SAD u Srbiji razgovarao je sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem o produbljivanju vojnog partnerstva!

Napomenuo je da misli da je ovdašnji novi naraštaj na neki način već pokazao šta misli.

– Mnogi mladi iz Srbije odlaze na Zapad, ne vidim da odlaze na Istok. Stoga mislim da je prilično jasno kuda Srbija želi da ide – rekao je on.

Hil je dodao da SAD cene Srbiju kao partnera i da podržavaju njene aspiracije da postane punopravna članica EU.

– Ja bih voleo da vidim da Srbija, naš prijatelj i partner, jednog dana možda donese i odluku o priključenju NATO – rekao je Hil.

Kazao je da svestan tereta prošlosti i šta je bilo 1999, te ukazao da bi voleo da vidi Srbiju kao ravnopravnog člana severnoatlantske zajednice.

– Znam da bi Srbiji bilo teško da se odluči na tako nešto, ali to bi bio moj fokus u nastojanju da se približimo Srbiji – rekao je on.

Hil je ponovio da je stav njegove zemlje i EU da Srbija treba da se priključi sankcijama Rusiji, upitan da li će i novoj Vladi Srbije biti tolerisano odbijanje uvodjenja sankcija.

– Jasno mi je da je za Srbiju pitanje sankcija kompleksno iz istorijskih razloga, ali svi moraju biti načisto oko toga šta je Rusija uradila – rekao je on.

Povodom dešavanja oko Evroprajda u Beogradu, Hil je potvrdio da je rekao da će se i sam „u nekom svojstvu“ naći tamo.

Napomenuo je i da mu je jasno da su „mnogi Srbi različitih nazora“ protiv održavanja Evroprajda.

– Moram da kažem da su mnoge zemlje, uključujući i Srbiju napravile veliki napredak po ovom pitanju i smatrao sam da je organizovanje manifestacije poput Evroprajda prilika za Srbiju da pokaže koliki je napor uložila da bi pokazala poštovanje prema osobama s drugim opredeljenjima – rekao je on.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter