Izvor: Sputnjik.rs
16.08.2023 u 14:20
0

AMERIKA NAJVEĆI GUBITNIK, RUSIJA NENADMAŠNA: Analiza švajcarskih banaka!

Ukupno privatno bogatstvo je prošle godine smanjeno za 2,4 odsto na 454,4 biliona dolara, a bogatstvo po odrasloj osobi palo je za 3,6 odsto na 84.718 dolara, navodi se u Izveštaju o globalnom bogatstvu.

MEDVEDEV O PLANOVIMA ZAPADA: Njih ne zanima MIR, oni ZARAĐUJU na ukrajinskoj krizi

Najveći pad bogatstva je zabeležen u Severnoj Americi i Evropi, uglavnom zbog rasta kursa dolara u odnosu na nekoliko drugih valuta i visoke inflacije, naveo je autor izveštaja Entoni ŠoroksGlobalno bogatstvo je u 2022. godini palo prvi put za 14 godina, navodi se u zajedničkom izveštaju švajcarskih banaka Kredi Svis i UBS. Najveći gubitnik su Sjedinjene Američke Države, dok je najveći dobitnik Rusija, navodi se u analizi.

Najveći gubitnik su SAD, a slede, Japan, Kina, Kanada i Australija, dok je najveći dobitnik Rusija, iza koje slede Meksiko, Indija i Brazil.
Izveštaj tvrdi da će globalno bogatstvo u narednih pet godina porasti za 38 odsto na 629 biliona dolara.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter