Izvor: RTAS
18.02.2024 u 07:52
0

AMERIKA PONOVO ZAVUKLA RUKU U DŽEP RUSIJI: Amerika nakon pada Avdejveke ruskim zamrznutim sredstvima plaća rat

Moskva je saopštila da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad Avdejevkom. Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao vojnicima. Šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba rekao da je situacija s količinom i snabdevanjem Ukrajine oružjem "loša". Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg misli e da je NATO vojno jači od Rusije.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su Oružane snage Rusije u potpunosti preuzele kontrolu nad Avdejevkom, gradom u Donjeckoj oblasti. Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je vojsci na preuzimanju Avdejevke.

PUTIN ČESTITAO NA ISTORIJSKOJ POBEDI: Da li se bliži kraj vojnog sukoba?

Ukrajinski brigadni general Aleksandar Tarnavski rekao je da su neki ukrajinski vojnici zarobljeni od strane Rusije tokom povlačenja iz Avdejevke.

Šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba saopštio je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da je situacija s količinom i snabdevanjem Ukrajine oružjem „loša“.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je NATO vojno jači od Rusije, kao i da je Severnoatlanska alijansa postala snažnija nego pre.

Sjedinjene Američke Države su prebacile skoro 500.000 dolara iz zaplenjenih ruskih sredstava u Estoniju kako bi pomogle Ukrajini, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

„Reč je o prvom ovakvom transferu sredstava iz Sjedinjenih Američkih Država stranom savezniku u cilju direktne pomoći Ukrajini. Zaplenjena sredstva se prebacuju u Estoniju jer trenutne okolnosti ne dozvoljavjau da budu preneta direktno u Ukrajinu“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će Estonija koristiti ova sredstva za projekat koji se odnosi na popravku ukrajinskih sistema za distribuciju i prenos električne energije koji su oštećeni u udarima ruskih snaga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter