Izvor: tanjug
17.11.2021 u 12:24
0

ANGELA MERKEL: Situacija sa korona virusom u Nemačkoj je dramatična!

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će danas u parlamentu biti održan komemorativni skup povodom smrti  potpredsednik Skupštine Muamera Zukorlića, na kojem bi, kako je rekao, govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komemorativnom skupu prisustvovaće i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a srednju medresu „Gazi husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini, u Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur’ana (Tefsir) završio je na univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju, u Libanonu. 

PROČITAJTE JOŠ:ALBANKA, ČLANICA TERORISTIČKE GRUPE VRBOVALA DEVOJČICE: Policija pronašla jezive snimke

Tečno je govorio, pisao i čitao na arapskom jeziku, a govorio je i turski i služio se engleskim jezikom. U osnovnoj školi učio je ruski jezik.

Bio je višegodišnji predavač u medresi „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru, kao i na grupi verskih predmeta i arapskog jezika na Islamskoj pedagoškoj akademiji (Fakultet za islamske studije).

Bio je predsednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka od njegovog osnivanja 1993. do 2007. godine, muftija sandžački od 1993. godine i glavni muftija i predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji od njenog objedinjenja 2007. godine. 

PROČITAJTE JOŠBELORUSIJA: Studija pokazala da je vakcina Sputnjik V efikasna 96,3 odsto

Prvi dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001 godine, prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja od 2002. do 2008. godine i predsednik Internacionalnog univerziteta od 2008. godine.  

Utemeljitelj je i osnivač Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru od 2002. godine sa odeljenjima u Nišu, Beogradu, Pančevu i Subotici.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter