Izvor: Kurir
08.05.2023 u 12:12
0

GLUMIO DA JE LOVAC: Atentator na Prilepina se krio u ŠUMI VIDEO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije objavilo je snimak na kom govore policajci iz Nižnjeg Novgoroda juče uhvatili muškarca osumnjičenog da je digao u vazduh automobil pisca Zahara Prilepina. Na snimku, policajci Ekaterina Sirotina, Dmitrij Vojevodin i Aleksandar Sokolov detaljno opisuju hapšenje 29-godišnjeg Aleksandra Permjakova u blizini sela Kozlovo.

– Dotični je izašao iz šume. Naše servisno transportno vozilo nalazilo se direktno na izlazu iz sela Kozlovo. Osoba je izašla, zaustavili su je policajci, ja i dvojica mojih kolega, i utvrdili smo identitet građanina. Osoba je izazvala sumnju. U početku nam je ova osoba rekla stvari koje ne mogu biti istinite: da je hvatao jarebice na jezercu u okolini. Ali u okolini nema jezera, a trenutno nema ni jarebica – rekli su.

„UBIJAĆEMO RUSE BILO GDE U SVETU“: Ukrajinski obaveštajac OBEĆAVA

Policajac Sokolov je dodao da je „imao dva pasoša u novčaniku, jedan ukrajinski, a drugi ruski.

„Počeli smo da razgovaramo i razgovaramo sa njim, i na kraju je priznao.”

Prilepin se oglasio na Telegramu

Ruski pisac i član stranke Pravedna Rusija Zahar Prilepin oglasio se na društvenim mrežama nakon što je u subotu ranjen u eksploziji bombe koja je bila postavljena u autu kojim je putovao. On je naveo da je on vozio kada mu je eksplodirao automobil u oblasti Nižnjeg Novgoroda.

„Moj vozač Saša je bio taj dan na suvozačevom mestu. Ja sam bio za volanom. Eksplozija se dogodila pod njegovim točkom. Izgubio sam svest na tri minute ili tako nešto, a onda sam se probudio i ispuzao kroz razbijeno vetrobransko staklo. Seljani su pritrčali i pomogli mi da izađem. Slomio sam obe noge“, opisao je.

„… U SUPROTNOM IDE KUĆI“: Fila o mogućstvu SLOBODE DEČAKA UBICE

Tvrdi kako je samo pet minuta pre eksplozije ostavio svoju kćer. Njegov vozač i telohranitelj Saša je smrtno stradao u eksploziji.

„Rekli su mi da su bile dve bombe. Ali ovaj tip se uplašio i pobegao odmah nakon što je prva eksplodirala. Da je druga eksplodirala, sve bi pobio. Uhvatili su ga“, poručio je Prilepin.

Posle pokušaja atentata 6. maja, Zahar Prilepin je vazdušnim putem prebačen u bolnicu u oblasti Nižnji Novgorod i podvrgnut operaciji. Lekari su 7. maja vratili Prilepina iz medicinski izazvanog besvesnog stanja.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo je osumnjičenog, 29-godišnjeg Aleksandra Permjakova, 6. maja. Ministarstvo kaže da su ukrajinske obaveštajne službe i Zapad odgovorni za napad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter