Izvor: BSC Happy
08.05.2023 u 12:46
0

HITNA EVAKUACIJA: Najveća nuklearna elektrana „PRETI“ KATASTROFOM

Zabrinutost za bezbednost najveće evropske nuklearne elektrane porasla je u nedelju nakon što je guverner ukrajinskog regiona gde se ona nalazi, koju je postavila Moskva, naredio evakuaciju civila, uključujući i grad u kojem živi većina radnika u fabrici.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi proveo je mesece pokušavajući da ubedi ruske i ukrajinske zvaničnike da uspostave bezbednosnu zonu oko nuklearne elektrane Zaporožje kako bi sprečili da rat izazove curenje radijacije. Evakuacije koje je naredio guverner ukrajinske pokrajine Zaporožje, Jegenij Balicki, koji podržava Rusija, izazvale su strahove da će se borbe u toj oblasti intenzivirati. Balicki je u petak naredio civilima da napuste 18 zajednica pod ruskom okupacijom, uključujući Enerhodar, gde živi većina osoblja fabrike.

„… U SUPROTNOM IDE KUĆI“: Fila o mogućstvu SLOBODE DEČAKA UBICE

Više od 1.500 ljudi evakuisano je iz dva neodređena grada u regionu u nedelju, rekao je Balicki.

Ukrajinski generalštab potvrdio je da je evakuacija Enerhodara u toku. Moskovske trupe zauzele su fabriku ubrzo nakon invazije na Ukrajinu prošle godine, ali su ukrajinski zaposleni nastavili da je vode tokom okupacije, ponekad pod ekstremnim pritiskom. Ukrajina je redovno pucala na rusku stranu linija, dok je Rusija više puta granatirala zajednice koje drže Ukrajinci preko reke Dnjepar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter