Izvor: Sputnik Srbija
22.06.2022 u 21:35
0

BAJDEN PRIZNAO: SAD SU ZNALE DA ĆE SANKCIJE RUSIJI UTICATI NA RAST CENA BENZINA! Vašington je mogao da „zatvori oči“, ali nije!

Sjedinjene Američke Države i Evropa su znali da uvođenje sankcija protiv Rusije zbog događaja u Ukrajini neće moći da prođe bez posledica po energetsko tržište, izjavio je predsednik SAD Džo Bajden.

„Rusija je jedan od najvećih proizvođača nafte u svetu. Prekinuli smo isporuke ruske nafte u SAD i naši partneri u Evropi su isto učinili, znajući da ćemo se suočiti sa rastom cena benzina“, rekao je Bajden tokom specijalnog obraćanja naciji povodom neviđenog rasta cena benzina u zemlji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je rekao američki lider, u Vašingtonu su mogli da „zatvore oči“ na rusku specijalnu operaciju u Ukrajini i da tako izbegnu rekordan skok cena goriva.

„Međutim, smatram da bi to bilo pogrešno. Tako sam mislio tada, tako mislim i sada“, rekao je Bajden.

BAJDEN TRAŽI SUSPENZIJU POREZA NA GORIVO: Trenutno su prosečne cene blizu pet dolara po galonu

On je priznao da je od početka ruske operacije u Ukrajini cena benzina u SAD porasla u proseku dva dolara, a u mnogim drugim zemljama – još više.

Bajden je zatražio od Kongresa da na tri meseca ukine porez na gorivo kako bi se snizile cene benzina u zemlji. Istovremeno je pozvao nacionalne rafinerije nafte da povećaju proizvodnju benzina u cilju snižavanja rekordnih cena goriva na domaćem tržištu.

Bajden je takođe saopštio da će SAD sledeće godine proizvesti rekordnu količinu nafte.

„Samo ovog meseca SAD su proizvodile 12 miliona barela nafte dnevno. To je više od prosečnog pokazatelja u vreme mog prethodnika. Na putu smo da postavimo rekord sledeće godine“, rekao je američki lider.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter