Izvor: Kurir.rs
12.12.2023 u 21:21
0

BAJDEN UPOZORIO IZRAEL: „Počinju da gube podršku…“

Izjava američkog predsednika dolazi posle nedavnog stavljanja veta SAD na humanitarnu rezoluciju Arapskih Emirata u Savetu bezbednosti UN kojom se zahteva hitan prekid vatre u zoni palestinsko-izraelskog sukoba, kao i oslobađanje svih talaca bez preduslova

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je u utorak da Izrael počinje da gubi podršku međunarodne zajednice svojim neselektivnim bombardovanjem Gaze u kojem su ubijene hiljade palestinskih civila.

„Počinju da gube tu podršku“, rekao je Bajden prilikom prikupljanja sredstava za kampanju u Vašingtonu, prenosi Rojters.

On je dodao i da bi izraelski premijer Benjamin Netanijahu trebalo da promeni svoju radikalno desnu vladu.

Podsećamo, Sjedinjene Američke Države iskoristile su pravo veta u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, te blokirale nacrt humanitarne rezolucije Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim se zahteva hitan prekid vatre u zoni palestinsko-izraelskog sukoba, kao i oslobađanje svih talaca bez preduslova.

Za rezoluciju je glasalo 13 od 15 članica Saveta bezbednosti UN, uključujući Rusiju i Kinu. SAD su bile protiv rezolucije, dok je Velika Britanija bila uzdržana.

Izrael i Hamas ratuju od 7. oktobra, kada je ta militantna grupa izvršila napad na jug te zemlje, u kom je ubijeno oko 1.200 Izraelaca.

Izrael je odgovorio kampanjom neselektivnog bombardovanja i kopnenim operacijama u Pojasu Gaze, u kojima je poginulo više od 18.000 ljudi – od kojih su više od pola žene i deca – dok je ranjeno njih više od 50.000.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter