Izvor: BSC Happy
12.06.2023 u 16:25
0

BERLUSKONI, PLESAČ IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA: Kako je ANGELU MERKEL ponizio, a kako se PUTINU divio

Nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni izgubio je danas borbu sa leukemijom. Poznat, obožavan, ali kontroverzan, obeležio je 20. vek, naročito njegovu poslednju deceniju. Od svetle karijere do najvećih afera i gafova.

Devedesete su označile početak političke karijere Silvija Berluskonija

Još tada kao milijarder, pokrenuo je svoju konzervativnu partiju desnog centra „Forza Italia“ ili „Idemo Italijo“, koja je vrlo brzo postala popularna, a do današnjeg dana je ostala na vlasti, uglavnom kroz koalicije. Partija je danas deo kolaicije okupljen oko premijerke Meloni.

PREMINUO SILVIO BERLUSKONI: Bivši premijer i skandal-majstor italijanske politike preminuo u 86. godini

Berluskoni je bio 9 godina premijer Italije, promovišući desni centar i ostvarujući uticaj Italije širom sveta. Njegovu uspešnu karijeru su u zanesak bacie seksa afere i optužbe sa korupciju.

Poznati su bili i njegovi gafovi, mada su oni više izgledali i kao namerno načinjeni, kako bi demonstrirao svoju dominaciju i slobodu. Jedan od njih se dogodio i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja ga je na jednom od samita dočekala, da bi on nakon izlaska iz automobila, umesto da ka njoj krene, skrenuo udesno kako bi završio svoj telefonski razgovor, signalizirajući joj da sačeka. Kancelarka se našla u neprijatnoj situaciji, te joj je preostalo samo da sačeka da Berluskoni završi „razgovor“.

Drugi zanimljiv detalj iz njegovog života jeste poznantsvo i prijateljstvo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Naime, on je prvi koji se osmelio da pozove Putina na NATO samit u Italiji, što je bio presedan svoje vrste, da bi nakon aneksije Krima 2014. na istom poluostrvu posetio svog dobrog prijatelja. 

KO JE BIO ČUVENI BERLUSKONI? Život kontroverznog Italijana prožimao afere i skandale o kojima je brujao svet

On se jedini osmelio da nakon 24. februara 2022. godine, kada je započela specijalna vojna operacija u Ukraijini, da opravda rusku intervenciju i stvari iznese na videlo onakve kakve jesu u mraku zapadnih medija i antiruske histerije. Do kraja je ostao dosledan svojim stavovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter