Izvor: Informer
25.05.2022 u 10:59
0

BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION POGINUO U UKRAJINI! Dao život za rat sa Rusijom

Nekadašnji amaterski bokserski šampion Oleh Prudkij poginuo je sa trojicom saboraca u borbi za Čerkasi

Rat između Rusije i Ukrajine odneo je veliki broj života, a među njima se našlo i sportista koji su se dokazali u različitim sferama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najnovija tužna vest stigla je posle smrti četvorice ukrajinskih vojnika koji su poginuli u borbi za Čerkasi na reci Dnjepar, južno od prestonice Kijeva, ali je u grupi nastradalih bio i bivši amaterski bokserski šampion Ukrajine Oleg Prudkij (30).

Koliko je bio omiljen, svedoči da su se od Olega na društvenim mrežama oprostili Bokserski savez, jedinica kojoj je pripadao, kao i porodica koja je saznala za tragične vesti.

– Sa tugom vas obaveštavamo da je šampion majstor sporta međunarodne klase u boksu, šampion Ukrajine Oleh Prudkij, poginuo u borbama sa ruskim okupatorima. Bokserski savez Ukrajine izražava saučešće bokserovoj porodici! Večna ti pamjat Olež – stoji u postu bokserskog saveza Ukrajine.

DRASTIČNO MU OPADA POPULARNOST: Bajdenov rejting nikad niži!

Emotivnu poruku ostavila je Olegova supruga Marijana, sa kojom slavni sportista ima dve ćerke.

– Rat odnosi najbolje. Kako da poverujem da te više nema? Da nikada više neću čuti „Dobro jutro draga, kako su devojčice?“ I da mi više nikada nećeš reći da me voliš – oglasila se Marijana.

Prudkij je u karijeri imao niz zapaženih rezultata u amaterskoj konkurenciji, u profi kategoriji se nikada nije oprobao, a Ukrajinu je nekoliko puta predstavljao na međunardonom nivou.

Oleg nije prvi sportista koji je položio život za otadžbinu tokom rata sa Rusijom. Pre njega, poginuli su nekadašnji kapiten ragbi reprezentacije Aleksej Tsibko, biatlonac Jevhen Mališev, kao i fudbaleri Vitalij Sapilo i Dmitro Martinenko.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter