Izvor:
31.10.2019 u 21:56
0

CILJ JE PONOVNO USPOSTAVLJANJE KONTROLE: To će doprineti i sporazumu sa Putinom i Erdoganom!

Sirijski predsednik Bašar al-Asad izjavio je danas da je cilj Sirije da ponovo uspostavi potpunu kontrolu nad područjima na severu zemlje koja drže Kurdi posle iznenadnog povlačenja američkih snaga, ali da će to činiti postepeno.

U intervjuu za državnu televiziju, on je rekao da će postizanju tog cilja doprineti i sporazum predsednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana o povlačenju kurdskih snaga iz zone bezbednosti u dubini od 30 kilometara od turske granice.

Asad je dodao da se od Kurda ne traži da odmah predaju oružje kada sirijska vojska uđe u područja pod njihovom kontrolom.

Izvor: Tanjug
Foto: Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter