Izvor: BSC Happy/Danas
14.01.2024 u 16:51
0

ČLANICA KULTA ZLOGLASNOG ČARLSA MENSONA PROVELA 53 GODINE U ZATVORU: Bila je najmlađa sledbenica monstruoznog ubice

Lesli Van Houten, bivša članica porodice Menson, kulta Čarlsa Mensona koji je počinio više ubistava u Los Anđelesu u avgustu 1969. godine, puštena je iz zatvora na uslovnu slobodu nakon što je odslužila 53 godine.

Van Houten (73) je služila doživotnu kaznu, a njeno oslobađanje se očekivalo nakon što je guverner Kalifornije Gevin Njusom najavio da će odustati od pokušaja da uskrati pomilovanje.

U maju je kalifornijski žalbeni sud poništio Njusomovu odluku i utvrdio da Van Houten ispunjava uslove za uslovnu slobodu.

Guverner je mogao da podnese zahtev Vrhovnom sudu Kalifornije da preispita slučaj, ali se odlučio protiv toga, rekavši da je malo verovatno da će dalji žalbeni napori uspeti.

DA LI JE UPRAVO OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA RATA U UKRAJINI? Javno saopštena šokantna brojka: „MORAMO LJUDIMA REĆI ISTINU“

Van Houten je prva u porodici Menson koja je dobila uslovnu slobodu, pošto je završila u zatvoru na osnovu osuda vezanih za sedam ubistava u avgustu 1969.

Van Houten je napustila zatvor u južnom kalifornijskom gradu Korona i preselila se u kuću na nepoznatoj lokaciji gde će ostati godinu dana, rekla je njena advokatica Nensi Tetro.

@talkshowtabu #foryoupage #foryou #fyp #viral #balkan ♬ After Dark (from „From Dusk Till Dawn“) – Movie Soundtrack All Stars

„Ona je bila uzorni zatvorenik od dana kada je ušla u zatvor. Terapijom se bavila 40 godina. Ona je sada druga osoba“, rekao je Tetreault.

Van Houten je imala 19 godina kada su se ubistva dogodila, što ju je učinilo najmlađom od Mensonovih poklonika.

Odbor za uslovni otpust preporučio je prevremeno puštanje Van Hutena pet puta od 2016. godine, ali ga je Njusom tri puta odbio i dva puta njegov prethodnik na mestu guvernera Kalifornije.

Čarls Menson je preminuo u zatvoru 2017. godine u 83. godini, postavši jedan od najozloglašenijih kriminalaca 20. veka.

On je uputio svoje uglavnom mlade i ženske sledbenike da ubiju sedam ljudi, uključujući glumicu Šeron Tejt, u avgustu 1969. godine, što je, kako su tužioci rekli, deo plana za podsticanje rasnog rata.

Van Houten je osuđena za ubod nožem na smrt vlasnika prodavnice Lena LaBjanka i njegove supruge Rozmari u njihovoj kući u Los Anđelesu 10. avgusta 1969. godine.

Prethodne noći, članovi Mensonovog kulta upali su u dom na brdu u Los Anđelesu koji je Tejt delila sa svojim suprugom, rediteljem Romanom Polanskim, koji je u to vreme bio u Evropi.

Tejt je imala 26 godina i osam meseci trudnoće, a ubijena je zajedno sa četiri drugarice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter