Izvor: Tanjug
01.02.2022 u 20:33
0

CRNI BILANS U EKVADORU: Broj poginulih u klizištu porastao na 22

Broj poginulih u ogromnom klizištu u glavnom gradu Ekvadora Kitu porastao je danas na 22, dok je 47 osoba povređeno, saopštio je gradonačelnik Santijago Gvarderas.

Vatrogasci i spasioci i dalje pretražuju kuće i ulice prekrivene blatom. 

Obilne padavine izazvale su u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu klizište u blizini radničkih četvti Kita.

Blato i kamenje survali su se niz padine vulkana Pičinča, iznad grada, zahvativši osam kuća, rekreativno igralište i automobile.

Meteorolozi su saopštili da je količina kiše koja je pala bila skoro 40 puta veća od prognozirane, a gradonacelnik Gvarderas izjavio je da tolika količina padavina u gradu nije zabeležena od 2003. godine.

Lokalne službe za vanredne situacije objavile su dramatičan snimak na kojem se vide posledice poplave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter