Izvor: Novosti
16.09.2023 u 11:59
0

DA LI JE KADIROV BOLESTAN? Posle tvrdnji da je pao u komu uslikan u neočekivanom izdanju (VIDEO)

lider Čečenije Ramzan Kadirov je u kritičnom stanju, prenele su ukrajinske vojne obaveštajne službe. Međutim. Umar Daudov, pomoćnik čečenskog lidera Ramzana Kadirova, objavio je na društvenim mrežama snimak na kojem se vidi Kadirov tokom večernje šetnje sa porodicom usred glasina o njegovoj navodnoj ozbiljnoj bolesti.

„Šetnja je bila odličan završetak večere sa porodicom. Iskoristite ove srećne trenutke, prijatelji. Nađite vremena i posvetite više pažnje porodici. Odmorite se od gužve i ugodite sebi i njima“, piše u opisu snimka Kadirovljevog pomoćnika.

U PONUDI I STAN ZELENSKOG: Nacionalizovana imovina ukrajinskih oligarha na dobošu

U PONUDI I STAN ZELENSKOG: Nacionalizovana imovina ukrajinskih oligarha na dobošu

Već se spekulisalo da je Kadirov u lošem stanju

Podsetimo, juče su se pojavile priče da je Kadirov teško bolestan. Portparol ukrajinske obaveštajne službe Andrij Jusov rekao je da je Kadirov bio u komi nakon što mu se zdravlje pogoršalo.

„Možemo da potvrdimo da je imao još jedno ozbiljno pogoršanje i da je u kritičnom stanju poslednjih nekoliko dana“, rekao je on.

Takođe, prema informacijama koje su potvrđene iz različitih izvora u medicinskim i političkim krugovima, ne radi se o povredama.

„Ostale detalje treba dodatno razjasniti. On je dugo bolestan, a radi se o sistemskim zdravstvenim problemima“, rekao je i dodao da ovo nije prvi put da se pojavljuju glasine o zdravstvenom stanju čečenskog lidera.

U martu ove godine pominjala su se trovanja i bolesti bubrega.

Glasine o Kadirovom zdravlju kruže mesecima. Ahmad Zakajev, bivši potpredsednik vlade Čečenije, ranije je za nemački list Bild rekao da Kadirov boluje od ozbiljne bolesti bubrega.

tanjug/ap

Uprkos spekulacijama, Kadirov je pokušao da odbaci glasine o svom lošem zdravstvenom stanju. U martu je svoje saradnike uverio da nije bolestan, već da jednostavno ima nadimanje. On je naveo da mu ljudi pripisuju razne bolesti, poput problema sa bubrezima i jetrom. Međutim, čini se da se stanje Kadirova poslednjih dana pogoršalo. „Obozrevatel“ je ranije ove nedelje izvestio da je pao u komu i da je prevezen u Moskvu na lečenje pre nego što je vraćen u Čečeniju.

Ostaje da se vidi kako će stanje Kadirova napredovati i kakav uticaj to može imati na tekuću situaciju u Ukrajini. Liderovo učešće i raspoređivanje čečenskih trupa bili su značajni faktori u podršci Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter