Izvor: Informer
19.11.2023 u 20:22
0

DANAS SE OBELEŽAVA SVETSKI DAN TOALETA: Evo zašto je ovo značajno

Podizanje svesti o higijeni

Svetski dan toaleta je međunarodni dan koji ima za cilj podizanje svesti o važnosti pristupa čistim i sigurnim sanitarnim uslovima za ljude širom sveta. Ovaj dan je priznat od strane Ujedinjenih nacija i obelžava se svake godine 19. novembra.

Važnost Svetskog dana toaleta leži u činjenici da mnogi ljudi širom sveta i dalje nemaju pristup adekvatnim sanitarnim uslovima, kao što su toaleti sa čistom vodom i kanalizacijom.

Nedostatak pristupa toaletima može dovesti do širenja bolesti, posebno u ruralnim i siromašnim zajednicama. Osim toga, nedostatak sanitarnih uslova može imati negativan uticaj na dostojanstvo ljudi, posebno žena i djevojaka.

Svetski dan toaleta ima za cilj podsticanje vlada, organizacija i pojedinaca, da prepoznaju značaj pristupa sanitarnim uslovima i da rade na obezbeđivanju tih uslova za sve ljude.

Ovaj dan takođe promoviše obrazovanje o higijeni i pravilnom odlaganju otpada.
Osim toga, Svetski dan toaleta se koristi kao prilika da se razgovara o održivim rešenjima za sanitaciju, uključujući inovacije u oblasti ekoloških toaleta i očuvanja vode.

Učestvovanjem u obilježavanju ovog dana, možete doprineti podizanju svesti o ovom važnom pitanju i podržati napore koji se preduzimaju kako bi se obezbedili čisti i sigurni sanitarni uslovi za sve ljude širom svijeta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter