Izvor: Novosti
24.05.2022 u 14:56
0

DATI RUSKA IMENA SPORNIM OSTRVIMA: Rogozin predložio da se Kurilska ostrva preimenuju

Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin predložio je da se Kurilska ostrva preimenuju i da dobiju ruska imena u čast brodova, ličnosti i događaja iz Rusko-japanskog rata.

– Zašto ova ostrva nemaju ruska imena?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Hteo sam da predložim da razmislite o tome da jedno od ostrva nazovete, bez obzira kojim redosledom, neka meštani odluče, „Varjag“, a drugo „Korejec“ u čast topovnjača koje su se herojski borile protiv japanske flote.

Treće ostrvo nazovite u čast Vsevoloda Rudnjeva .

MEKDONALDS BIRA NOVI IZGLED U RUSIJI! Prepoznatljivo žuto „M“ neće više biti deo dizajna, a evo šta će biti sa menijem

Grupa ostrva Habomaj, rekao je, mogla bi se nazvati arhipelagom „Ruskih heroja-pacifičkih mornara“.

Rogozin je primetio da je ova teritorija, kao i ceo Tihi okean, zasićena ruskom krvlju, koja je tu prolivena i tokom rusko-japanskog rata i tokom Velikog otadžbinskog rata.

Činjenica da ostrva još uvek nemaju ruska imena kod nekih izaziva sumnju da pripadaju Rusiji, smatra generalni direktor Roskosmosa.

On je naglasio da Kalinjingrad niko ne naziva Kenigsbergom, kako se zvao pre Velikog otadžbinskog rata.

Moskva i Tokio nisu potpisali mirovni sporazum na kraju Drugog svetskog rata, Japan ovo pitanje povezuje sa vlasništvom nad četiri ostrva Kurilskog lanca – Kunaširom, Iturupom, Šikotanom i Habomajem.

Stav Kremlja je da su ove teritorije postale deo SSSR-a nakon Drugog svetskog rata i da je suverenitet Rusije nad njima nesumnjiv.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter