Izvor: Novosti
24.05.2022 u 14:44
0

SRUŠEN MIT O HEROJSKIM BRANIOCIMA „AZOVSTALJA“: Militanti „Azova“ nisu nikakvi Spartanci

Predaja ukrajinskih militanata, pripadnika puka Azov, stavila je tačku na ukrajinski mit o „nesalomivim ratnicima“, rekao je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

NACIZAM U UKRAJINI MORA BITI ISKORENJEN: Svi Putinovi ciljevi biće ispunjeni

Ministarstvo odbrane Rusije je 20. maja izvestilo da je teritorija mariupoljske čeličane „Azovstalj“ potpuno oslobođena, i da su zauzeti podzemni objekti tog objekta, u kojima su se krili pripadnici ukrajinske vojske, marinaca, i militanti puka „Azov“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukupno je, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, od 16. maja oružje položilo i predalo se „2.439 nacista iz puka Azov i ukrajinske vojske, koji su bili blokirani na teritoriji fabrike oko mesec dana“.

Kapitulacijom Azova srušen je mit ukrajinske propagande o „nesalomivim ratnicima, koji će radije da umru, ali ne i da se predaju“, rekao je Konstantinov novinarima.

Prema njegovim rečima, „kijevski propagandisti su militante Azova poredili sa braniocima Staljingrada i sa 300 Spartanaca“.

– Sada je nekako teško praviti ova poređenja, makar zbog toga što su branioci Staljingrada branili grad, dok su Spartanci poginuli u borbi, a nisu se predali – naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim rečima, koliko god se ukrajinska propaganda trudila da bitku za Azovstalj predstavi kao mitsku „operaciju evakuacije“, u stvarnosti je to bila kapitulacija.

– Pukao je mit o herojskim braniocima Azovstalja, koji nisu mogli da izdrže sudar sa stvarnošću, a tako će se desiti i sa drugim ukrajinskim mitovima utisnutim tokom protekla jedan i po do dva veka – naglasio je predsednik parlamenta Krima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter