Izvor: Tanjug
30.12.2020 u 07:31
0

DEFINISANJE ODNOSA PJONGJANGA I VAŠINGTONA: Kim Džong Un predsedavao sastankom politbiroa o Kongresu

Severnokorejski lider Kim Džong Un predsedavao je sastanku Politbiroa vladajuće partije o pripremama za retki Kongres za koji se očekuje da postavi nove ekonomske i političke ciljeve dok se zemlja suočava sa sve većim izazovima, preneli su državni mediji.

Politbiro je u utorak odobrio dnevni red i predloge koji će biti predstavljeni na kongresu i usvojio odluku o njegovom održavanju početkom januara sledeće godine.

U oktobru je Kim pozvao svoju zemlju da počne 80-dnevnu kampanju za postizanje svojih ciljeva u svakom ekonomskom sektoru pre kongresa u januaru.

OVO MORATE ZNATI

UŽAS NA NOVOM BEOGRADU: Dejan se izbo više puta po telu, pronađeno OPROŠTAJNO pismo!

BRNABIĆ POZVANA U CRNU GORU: Poseta se očekuje početkom naredne godine

UŽAS NA ULICI Automobilom se zaleteli na Kona

Na sastanku Politbiroa ocenjeno je da su tokom 80-dnevne kampanje postignuta inovativna dostignuća i napredak na svim poljima.

– Sve pripreme za Kongres stranke teku glatko – izvestila je KCNA.

Osmi kongres dolazi usred predsedničke tranzicije u Sjedinjenim Državama, što Severna Koreja tek treba da komentariše. Predsednik Donald Tramp bio je tokom svog mandata na više istorijskih sastanaka s Kimom i još nije jasno šta će predsedavanje Džoa Bajdena značiti za odnose Vašingtona i Pjongjanga.

Severna Koreja se suočla sa nizom izazova 2020. godine uključujući kovid-19 i niz tajfuna koji vrše veliki pritisak na ekonomiju koja je već pogođena međunarodnim sankcijama usmerenim na zaustavljanje njenog nuklearnog programa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter