Izvor: B92.net
26.03.2024 u 09:21
0

DIREKTOR BOINGA SE POVUKAO: Na njemu se sve prelomilo

On je u pismu zaposlenima rekao da je incident sa Boingovim avionom prilikom leta kompanije Aljaska erlajns bio "prelomni momenat" za čuvenog proizvođača aviona.

„Oči sveta su uprte u nas. Popravićemo ono što ne funkcioniše i vratićemo našu kompaniju na stazu oporavka i stabilnosti“, rekao je Kalhun, najavljujući svoje planove za odlazak.

Predsednik odbora Boinga Lari Kelner takođe podnosi ostavku i neće se kandidovati za ponovni izbor na godišnjem sastanku Boinga u maju, prenosi Si-En-En (CNN).

Na njegovo mesto dolazi Stiv Molenkof, koji će predvoditi odbor prilikom izbora novog generalnog direktora Boinga. Avio-kompanija Boing već više od pet godina ima probleme sa svojim avionima, uključujući i dve fatalne nesreće boinga 737 Maks 2018. i 2019. godine u kojima je poginulo 346 ljudi.

U januaru je tokom leta kompanije Aljaska erlajns zabeležena eksplozija na boku Boingovog 737 Maks aviona koja je stvorila rupu na trupu. Bezbednosni problemi su doveli do kumulativnog gubitka kompanije Boing  većeg od 31 milijarde dolara, zaključuje Si-En-En.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter