Izvor: AGENCIJE
12.03.2024 u 19:53
0

BOING IZ SKANDALA U SKANDAL: Uzbunjivač iz Boinga pronađen mrtav, Kenedi traži istragu

„Ukazao je na bezbednosne propuste“ Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi zatražio je danas da se sprovede istraga o smrti Džona Barneta, poznatog po uzbunjivanju javnosti u vezi sa standardima proizvodnje aviona u "Boingu" koji je pronađen mrtav.

„Džon Barnet je radio za ‘Boing’ 32 godine. Kompanija je radila na uništavanju njegovog života, nakon što je ukazao na bezbednosne propuste. Ponosan sam na to što je moja sestra Rori ispričala njegovu priču u svom nagrađivanom dokumentarcu ‘Propast: Slučaj protiv Boinga’. Boing je ubio 346 ljudi iz pohlepe. Nadajmo se da će postojati istinska istraga o ‘samoubistvu’ Džona Barneta“, napisao je Kenedi na društvenoj mreži X.

ČETVORICA ASTRONAUTA SE VRATILI NA ZEMLJU: „Jedva čekam da pojedem hrskavu hranu “ prve reči jednog od njih(video)

Ranije danas, američki mediji objavili su da je bivši zaposleni „Boinga“ Džon Barnet pronađen mrtav, a mrtvozornik u Južnoj Karolini saopštio je da je Barnet preminuo od rana koje je naneo sebi 9. marta. Barnet je za Boing radio 32 godine, od kojih poslednjih sedam kao menadžer kvaliteta na „787 Dreamliner-u“, a penzionisao se 2017. godine iz zdravstvenih razloga.

Pre smrti je svedočio u sudskom procesu protiv Boinga, 2019. godine je za BBC, između ostalog, izjavio da su radnici, pod pritiskom, namerno ugrađivali u avione delove koji su ispod standarda kvaliteta.Sestra Roberta Kenedija, Rori Kenedi, objavila je 2022. godine dokumentarac „Propast: Slučaj protiv Boinga“ koji se bavi događajima koji su doveli do padova aviona kompanije „Boing“. Kenedijeva je u dokumentarcu intervjuisala veliki broj ljudi, među kojima je i Džon Barnet.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter